FK PŘÍBRAM
09.11.2009
Divize žen D - Čechy, 9. kolo
6:0
Příbram vs. Libušín
Branky: Machutová 2, Dědinová, Nepivodová, Pilíková, Smíšková
Příbram: Ščevíková - Pilíková, Štěchová, Karasová, Dědinová, Nepivodová, Smíšková, Kočová, Machutová, Branžovská, Pilousková. Střídaly: Boukalová, Nováková a Kolocová.

Jednoznačné vítězství nad Libušínem

Zdeněk Brož

Děvčata 1.FK Příbram si v 9. kole proti soupeři z Libušína zastřílela a zvítězila jednoznačně 6:0. Ziskem tří bodů se přiblížila na dostřel vedoucí Blatné a v odloženém utkání se 15.listopadu právě s tímto soupeřem poperou o titul podzimního krále.
Po špatném výkonu v minulém kole jsme do dalšího zápasu nastupovaly s odhodláním podat kvalitnější výkon a ziskem tří bodů udržet kontakt s dosud suverénně vedoucím týmem Blatné. Soupeřem nám bylo poslední mužstvo v tabulce. Do sestavy se po dlouhé absenci vrátila Kristýna Štěchová, ale vypadly sestry Císařovi a brankářka Gablovská. Poprvé jsme v ligovém zápase nastoupily ve slušivých dresech v klubových barvách. Do zápasu jsme vstoupily s nátlakovou hrou a svým aktivním přístupem a neustálým napadáním dostaly soupeře pod veliký tlak. Tato hra nám vynesla vedení již ve druhé minutě, kdy ideální přihrávku kapitánky Jany Smíškové zakončila Terka Machutová. O tři minuty později se do výhodné pozice dostávala dobře hrající Aneta Dědinová a soupeř ji zastavil jen za cenu faulu a následného pokutového kopu. Aneta si sama postavila míč na značku penalty a zvýšila vedení na 2:0. Ideální vstup do zápasu potvrdila desátá minuty, kdy na roh Anety Dědinové naběhla stoperka Kristýna Nepivodová a svým premiérovým gólem upravila na 3:0. Naše hráčky pokračovaly v nátlakové hře po celý první poločas a soupeřky nepustily do žádné nebezpečné útočné akce. Vytvářely si řadu slibných střeleckých příležitostí, které buď zahazovaly svojí zbrklostí anebo ztroskotaly na výborně chytající brankářce soupeře. Do poločasu se nám podařilo vstřelit již jen jednu branku a to ve třicáté minutě, kdy po odraženém míči z hranice velkého vápna přesně k tyči zakončila naše druhá stoperka a velká hecířka Helča Pilíková. Do šaten jsme odcházely za slibného stavu 4:0 s pocitem velmi dobře odvedené práce. Druhá půle nebyla z naší strany tak kvalitní jako první. Vliv na to mělo i několik střídání, kdy se rozhodila základní osa týmu. Přesto jsme měly neustálou převahu a naše brankářka byla po celých devadesát minut bez práce. Zásluhu na tom mají všechny hráčky svojí bojovností a plněním obranných úkolů, kdy se snažily zastavovat útoky soupeře již v zárodcích a nepustily jej do zakončení. V útočné fázi nám však chyběla přesnější finální přihrávka a řada nadějných příležitostí ztroskotala na soupeřově brankářce, kterou je potřeba ještě jednou pochválit. Zatím žádný z našich soupeřů neměl tak dobrou strážkyni branky. V šedesáté šesté minutě se prosadila i naše nejlepší střelkyně Jana Smíšková, když svým důrazem dotlačila míč až do brány a zvýšila na 5:0. O dvě minuty později upravila na 6 : 0 po nejhezčí akci zápasu svojí druhou trefou Terka Machutová. Naše nátlaková hra pokračovala až do konce zápasu, ale žádná akce neskončila dalším gólem a tak konečný výsledek zní 6:0. Všechny hráčky je potřeba pochválit za velmi dobrý výkon a za rapidní zlepšení oproti minulému zápasu v Kačicích. Výhrou se nadále držíme v boji o podzimní titul a v posledním zápase rozhodneme o našem umístění v přímém souboji o první místo s Blatnou. Přijďte naše hráčky povzbudit v hojném počtu, budou Vás potřebovat.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School