FK PŘÍBRAM
20.04.2010
Česká liga ml. žáků, 21. kolo
0:6
Jablonec vs. Příbram
Branky: 3. Jiří Januška, 18. Tomáš Břížďala, 24.+ 31.Tomáš Srp, 53. Michal Hlavatý, 54. Jan Křemen
Příbram: Šedivý - Šváb, Vacík, Gregor, Zákoucký (36.Krůta) - Břížďala, Hlavatý, Januška, Valenta (36. Klauz) - Vašek (40. Havel), Srp (36. Křemen)

Ve 21. kole jsme potvrdili roli favorita

Petr Straka

21. kolo se odehrálo v hezkém sportovním stánku ZŠ Mozartova v Jablonci nad Nisou, kam zavítalo naše mužstvo. Za krásného jarního počasí jsme se střetli s aktuálně posledním týmem tabulky. Tím byl náš úkol jednoznačný i když jsme měli stále na paměti nedávnou "překvapivou" porážku od podobně postaveného mužstva z Pardubic. Naši borci se nechtěli nechat zaskočit a naopak chtěli co nejdříve vstřelit důležitou první branku zápasu.
A již první minuty zápasu nám skutečně vyšly! Běžela 3. minuta zápasu, když se k trestnému kopu staví Jirka Januška a nekompromisní střelou otevírá skóre ... 0:1! Přesně toto naše mužstvo potřebovalo! Dalším důležitý moment se odehrál za dvě minuty později, kdy jsme svou nedůsledností v obranné hře nechali na dvakrát vyniknout Honzu Šedivého. Od této doby bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Mužstvo, které ovládalo hru, ale také se trošku trápilo v koncovce. I tak je výčet našich akcí zajímavý ...14 minuta zápasu a krásná gólová akce, kdy Martin Vašek v brejkové akci nastřeluje domácího gólmana a jak je jeho zvykem, znovu vybojoval ztracený míč a centrem zpět do vápna vybízí ke střele Míru Valentu, který skutečně bez přípravy střílí, ale tentokrát se vyznamenal brankář jabloneckého mužstva. V 18. minutě je znovu vidět Martin Vašek, který připravuje míč na kopačku Tomáše Břížďaly. Jeho "zázračná" střela tentokrát překvapila i rukavice brankáře domácích ... 0:2! Ve 20 minutě se zastřeluje Michal Hlavatý, ve 22 minutě to zkoušíme z rohového kopu a ve 24, minutě Jiřiňák krásně nachází v běhu Marťase, který svedl přímý souboj s brankářem. Gól sice nepadl, ale k odraženému míči má nejblíže Tomáš Břížďala, který směřuje míč znovu před branku domácího mužstva...a pohotový Tomáš Srp zvyšuje na 0:3! Ve 25. minutě jsme byli svědky toho, že zvládáme i rychlý přechod do protiútoku a to v situaci, kdy vyhráváme míč ve vlastním vápně po stříleném rohovém kopu domácích a přes tři hráče ho ztrácíme až v pokutovém území jabloneckého mužstva... I tak bylo nutno této akci zatleskat! Poslední výrazná šance proběhla v 29. minutě utkání, kdy Matěj Zákoucký idelání přihrávkou vybízí Míru Valentu, ale i tentokrát domácí brankář čaroval. První poločas tedy končí za stavu 0:3. Jestliže první poločas začalo naše mužstvo skvěle, tak druhý poločas byl ještě lepší... Již v 31. minutě vysílá Michal Hlavatý do útoku Tomáše Srpa, který si včas vzpomněl na své parádní průniky z podzimní části ligy a po kličce i gólmanovi zvyšuje na 0:4! Naši hráči si zápas užívali a domácí tým do ničeho výraznějšího nepouštěli. Mezi 32. až 52 minutou bylo množství šancí pouze na naší straně, ale ta koncovka.... Změna přišla v 53. minutě, kdy se nám znovu povedl velmi rychlý protiútok založený od našeho pokutového území, vedoucí až do pokutového území hostí, kdy Honza Křemen připravuje míč na "zahnutou" kopačku Michala Hlavatého, který otřel míč o tyč a uklidil ho do branky bezmocného jabloneckého gólmana ... 0:5! A aby to Honzovi Křemenovi nebylo líto, tak při samostatné akci, ve 24. minutě, vyzrál kličkou nad vším, co mu stálo v cestě a zvyšuje na 0:6! Závěrečný hvizd rozhodčího ukončuje jednoznačný zápas.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School