FK PŘÍBRAM
27.04.2010
Česká liga ml. žáků, 22. kolo
1:1
Příbram vs. Teplice
Branky: 60. Vašek
Příbram: Šedivý - Šváb (48. Havel), Vacík, Gregor, Zákoucký (31.Klauz) - Břížďala, Hlavatý, Januška, Valenta (36. Klauz) - Vašek , Srp (24. Křemen)

První remíza a to s příchutí vítězství ...

Petr Straka

Za slunečného počasí jsme přivítali na domácím trávníku mužstvo z Teplic. Přestože jsme na tom v aktuální tabulce ligy lépe než soupeř, naše vzájemné souboje jsou vždy vyrovnané a v podzimní části nám soupeř body nedovolil odvézt. Proto jsme byli rozhodnuti si i my všechny body z domácího hřiště ponechat. Následujících 60 minut nám dalo za pravdu, že nás nic jednoduchého nečeká a vše rozhodne vůle, týmový duch a také fotbalové štěstíčko provokované do posledních vteřin zápasu ... .
Obě mužstva začala ve vysokém nasazení, kdy dominovali obě obrany a boje o každý míč se odehrávaly především ve středu hřiště. První standardní situací byl až v 6, minutě zahrávaný rohový kop hostí, který jsem si ohlídali. Již v 8, minutě byl rozhodčí nucen potrestat faul na Martina Vaška žlutou kartou. Následný trestný kop Míry Valenty ještě neznamenal ohrožení branky soupeře.Ve 13. minutě jsme se poprvé pokusili ohrozit branku Teplic z rohového kopu, ale obrana hostí si s touto příležitostí poradila. O minutu později vysílá Jirka Januška do typicky brejkové šance našeho rychlíka Tomáše Srpa, ale míč byl ještě rychlejší... brankář Teplic má k němu blíže. Odpovědí soupeře bylo několik postupných útočných akcí, které končí v offsidové pasti naší dobře fungující obrany, které znovu velí Honza Vacík. Ve 22 minutě se po hezké akci našich útočných hrotů dostal do jasné šance Tomáš Srp, ale v poslední chvíli byla jeho střela zablokována. Bohužel to odnesl Tomášův kotník a tak museli trenéři poprvé a to zcela neplánovaně, střídat. Poslední šancí byla hezká střela z hranice velkého vápna, z kopačky Michala Hlavatého, ale hostující gólman byl na místě. První poločas končí za bezbrankového stavu 0:0. Do druhého poločasu nastupujeme s jednou změnou v sestavě, která měla podpořit naše útočné snažení. Ve 32. minutě se k rozehrání rohového kopu staví Tomáš Břížďala a jeho centr směruje hlavou Honza Křemen vedle hostující branky. Nedáš - dostaneš ... se ve 33. minutě znovu potvrdilo. Při rychlém protiútoku hráčů Teplic nám tentokrát obranný systém nevyšel. Následovala klička i Honzovi Šedivému.... a přestože se naši bránící hráči snažili zablokovat následnou střelu... nepodřilo se. Prohráváme 0:1. S tímto výsledkem se ale naši borci nehodlali smířit a tak následující minuty byly soubojem o každý míč a především snahu celého našeho mužstva o vyrovnání. Této situace mohl ještě využít ve 39. minutě útočník hostí, ale tuto brejkovou situaci skvěle řešil včasným vyběhnutím Honza Šedivý! Od této doby na hřišti hrálo pouze naše mužstvo a soupeř se soustředil na obrannou činnost. Ve 40. minutě se opírá do míče Jirka Januška, ale krásnou střelou trefuje pouze břevno a k odraženému míči má blíže hostující obrana! O minutu později má Jiřiňák další dobrý pokus, ale tentokrát jde míč vedle branky. Další příležitostí byly rohové kopy od Tomáše Břížďaly ... množství trestných kopů ... ale chybí zakončení! A čas neúprosně běží...V 59. minutě zkouší střelu Michal Hlavatý, ovšem míč je znovu zblokován ... máme poslední příležitost... zahráváme rohový kop, který hostující obrana znovu odvrací. Jiřiňák bez přípravy centruje do pokutového území Teplic. K míči má sice nejblíže hostující brankář, ale právě "tento míč" neudržel v rukavicích ... toho využívá štírek Martin Vašek a střílí tolik vytouženou, vyrovnávající branku... 1:1 !! Ihned po rozehrání je zápas ukončen.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School