FK PŘÍBRAM
08.05.2011
FORTUNA:LIGA, 27. kolo
0:3
Ústí n. L. vs. Příbram
Online
Branky: 39. Wágner, 43. Koukal, 90. Papšys
Žluté karty: Vrtělka - Plašil, Tarczal, Papšys
Rozhodčí: Paták - Jiřík, Štěrba
Diváci: 458
Ústí n. L.: Vorel - Stožický, Polák, Valenta (62. Veverka), Dvořák - Doležal (46. Volek), Zachariáš (17. Lamešič), Martykán, Vrtělka, Jindráček - Krbeček
Příbram: Hruška - Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek - Klesa, P. Pilík (81. T. Pilík), Tarczal, Koukal (71. Papšys), Pleško - Wágner (86. Huňa)

Nejvyšší výhra v sezóně

Jan Vostrý

Příbram rázně uťala sérii proher a po nejvyšší výhře v sezóně si odváží veledůležité tři body za vítězství 3:0 nad Ústím nad Labem. O branky se postarali Wágner, Koukal a Papšys, pro kterého to byl první ligový gól.
Úvod utkání, které se hrálo na teplickém stadiónu, nezastihl náš tým v ideálním rozpoložení. Nepřesná a zbrklá hra dostávala do hry domácí tým, který si vytvořil v první půlhodině zápasu hned několik vyložených šancí. Musel tak úřadovat Aleš Hruška, který se po jednozápasovém trestu vrátil do příbramské brány. Krátce po sobě se před našeho gólmana dostávají Krbeček a Lamešič. Obě dvě rány náš brankář zpacifikuje. Za Příbram se v útoku blýskne Pavel Pilík, když pálí na Vorla pěknou ránu, která letí těsně vedle. Jenže na opačné straně znovu zahrozí domácí celek. Jindráček se v těsné blízkosti neprosadí jen díky důrazu obranného dua Nohýnek, Štochl. Z následného rohu předvede geniální zákrok Hruška, když rukavicí vyhodí míč, který již míří do branky. Příbramští hráči se postupně probírají z nervózního úvodu. Opět Pilík se dostává do blízkosti branky, místo zakončení volí nahrávku na Zdeňka Koukala. Ve 39. minutě z dalšího útoku se konečně náš tým prosazuje. Lukáš Pleško pošle zdánlivě nepodařený centr přes vápno, kde jej zpátky před branku vrací Michal Klesa a hlavičkující Tomáš Wágner má zdánlivě lehkou pozici. Má čas hlavičku umístit a poslat svůj tým do vedení - 0:1. Ve 41. minutě se k trestnému kopu postaví Zdeněk Koukal a nádhernou střelou překoná ústeckého Vorla podruhé- 0:2. Nevydařený úvod poločasu tak je zcela napraven vynikajícím závěrem. Po změně stran se domácí celek už jen trápí a do výrazného zakončení před naší brankou se téměř nedostává. Naopak Příbram hrozí nebezpečnými brejky, chybí jen přesnější nahrávka či rychlejší zakončení. Akce Pleška a Klesy brankou neskončily, a v 84. minutě dokonce Wágner trefuje břevno. Navíc odražený míč padá k čáře a o platnosti branky by mohlo rozhodnout jedině video. Pomezní však ukazuje, ať se hraje dál. V 90. minutě přijde výsledková pečeť, když aktivní Klesa najde svou další gólovou nahrávkou zcela volného Mariuse Papšyse, který z pár kroků střílí ranou pod břevno svůj první gól v české ligové soutěži a završuje skóre na neuvěřitelných 0:3.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School