FK PŘÍBRAM
21.05.2011
FORTUNA:LIGA, 29. kolo
1:0
Příbram vs. Brno
Online
Branky: 53. Wágner
Žluté karty: Wágner, Huňa, Nohýnek
Rozhodčí: Kovařík - Zlámal, Lhoták
Diváci: 3258
Příbram: Hruška - Plašil, J. Štochl, Nohýnek, Divíšek - Klesa, Tarczal, P. Pilík (65. Videgla), Koukal (90. Papšys ), Pleško - Wágner (79. Huňa)
Brno: Bureš - Pašek, Pernica, Migliorini, Husár - Rabušic, Borek (78. Simerský), Rýdel, Kalabiška - Šamánek (59. Valenta), Došek

Příbram zůstává i nadále prvoligová!!!

Jan Vostrý

Nejdůležitější utkání letošní sezóny hráči Příbrami zvládli a po výhře 1:0 si zachovávají prvoligovou příslušnost i pro další ročník Gambrinus ligy. Vítěznou branku vstřelil ve druhém poločasu Tomáš Wágner.
Veledůležitý duel s Brnem přilákal solidní návštěvu diváků, kteří velmi intenzivně podporovali náš tým v bitvě o tři body. Vyrovnaný průběh hry mohli první zlomit hosté, když Rabušic pálil míč v houštině těl do brány, a jeho spoluhráč Migliorini místo teč ránu vykopl. Na opačné straně se o první příbramskou gólovku postaral Josef Divíšek, když si po standardce počkal na míč u zadní tyče a o gól jej připravil až skvělý zákrok Bureše. Po půlhodině hry se musela zastavit krev v žilách všech Příbramáků. Rabušic se uvolnil na vápně a sám před Alešem Hruškou napálil tyč naší branky. Náš tým si schoval velký tlak do závěrečných minut prvního poločasu. Nejblíž ke skórování byl Tomáš Wágner, když hlavičkoval přímo k brankáři hostů. Brno odvracelo jen na rohové kopy, ale žádný z dalších hráčů se neprosadil. Z kabiny se v lepší formě vrátila Příbram. Tomáš Wágner sklepl míč pro Zdeňka Koukala, ten však z blízka zaváhal a svou šanci nevyužil. V 53. minutě si na pravém křídle udělal Michal Klesa dobrý den z Husára, poslal přesný centr na Tomáše Wágnera, který přesnou hlavičkou rozjásal příbramské tribuny - 1:0. Brno otevřelo obranu ve snaze útočit, ale jejich snaha byla spíš křečovitá. A tak mohl náš celek zasadit smrtící ránu, pokud by proměnil některý z rychlých kontrů. Wágner po další Klesově akci pálil na branku. Neprosadil se ani Koukal v další šanci, kdy se objevil sám před brankářem hostů. Ten se blýskl i vynikajícím zákrokem proti Klesovi, který se už téměř radoval z přesné rány. V posledních minutách si udělali dvě dobré šance i hráči Zbrojovky, ale ani Rabušic a Valenta si na výborného Aleše Hrušku nepřišli. Po krátkém nastavení mohly po odpískání vypuknout velké oslavy příbramských hráčů s fanoušky. Ty ostře kontrastovaly se zoufalostí hostujících hráčů, kteří se porážkou podepsali pod sestup Brna.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School