FK PŘÍBRAM
28.05.2011
FORTUNA:LIGA, 30. kolo
0:2
Ostrava vs. Příbram
Online
Branky: 46. Koukal, 77. Bolf (vlastní)
Žluté karty: Vašenda - Plašil, Tarczal
Rozhodčí: Býma - Dobrovolný, Kocián
Diváci: 2108
Ostrava: Pietrzkiewicz - Frydrych, Bolf, Neves, Vašenda - Šenkeřík (46. Christu), Frejlach (71. P. Boháč), Lukeš, Hušbauer, Varadi - Ferenčík
Příbram: Hruška - Plašil, J. Štochl, Ricka, Divíšek - Klesa (87. P. Pilík), T. Pilík (71. M. Štochl), Tarczal, Papšys - Videgla, Koukal (83. Mašek)

Ligová tečka byla vítězná

Jan Vostrý

Příbram si na závěr ligy připsala tři body za výhru 2:0 na půdě Baníku Ostrava. Branku vstřelil Zdeněk Koukal a druhou si po akci Matěje Štochla dal Bolf. Hrdinou utkání byl i brankář Hruška, který zneškodnil pokutový kop. Ligovou premiéru si v závěru zápasu odbyl teprve patnáctiletý Dominik Mašek.
S ligovou záchranou v kapse a lehce pozměněnou sestavou nastoupili hráči Příbrami k poslednímu ligovému utkání v Ostravě. Po úvodním lehkém tlaku domácích se taktovky ujali hráči Příbrami a připsali si několik dobrých příležitostí ke skórování. Nejprve střelou z poza vápna vystrašil domácího gólmana aktivně hrající Papšys a následně po Klesově přihrávce chyběl ke gólu Koukalovi jen kousek. Jediná větší šance Baníku přišla až těsně před koncem poločasu. Ferenčík ale nedokázal proměnit Lukešovu přihrávku ve vedoucí gól. Do druhého poločasu vstoupila Příbram parádně. Klesa pronikl do vápna a předložil přihrávku Koukalovi, který neměl problém poslat míč do sítě. Ostrava mohla vyrovnat hned vzápětí. Souboj Plašila s Nevesem ve vápně posoudil rozhodčí jako nedovolený a domácí dostali výhodu pokutového kopu. Čerstvý reprezentant Hruška v příbramské brance, ale dokázal Nevesovu střelu i následnou dorážku zlikvidovat! V dalším průběhu druhého poločasu příbramská defenziva bez problému odvracela veškeré domácí pokusy a navíc se Příbrami otevírala cesta k rychlým brejkům. Jeden z nich dokázali hosté využít. Střelu Matěje Štochla za záda vlastního brankáře srazil Bolf. V samotném závěru utkání ještě dostal možnost připsat si první ligové minuty teprve patnáctiletý příbramský talent Dominik Mašek.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School