FK PŘÍBRAM
07.09.2010
Česká liga st. žáků, 5. kolo
2:1
Příbram vs. Liberec
Branky: 2. Farkaš, 20. Černý – 42. Bednář
Rozhodčí: Grimm, Paukner, Malý
Diváci: 50
Příbram: Balík - Červneňák (32. Kvěch, 36. Červeňák), Matějů, Rys, Růžek – Farkaš (20. Kvída, 36. Farkaš, 45. Petrák, 58.Farkaš), Suchan (27. Petrák, 36. Suchan, 54. Špinar, 58. Svojše), Kvěch (27. Farkaš, 36. Kvěch, 62. Suchan), Hušek (20. Svojše, 36. Hušek) - Baran, Černý (35. Špinar, 36. Černý, 51. Kvída, 58. Černý)
Liberec: Konečný, Janků, Bednář, Knejzlík, Macháček, Barac, Kejdana, Jakimič, Antoš, Kukla, Otta

Domácí vítězství na Libercem – v závěru Balík v hlavní roli

Jiří Baran

V 5. ligovém kole se doma utkali starší žáci Příbrami se soupeřem z Liberce. Díky kvalitní hře, hlavně v prvním poločase (2:0), nakonec zvítězili naši žáci 2:1. Velkou zásluhu na zisku tří bodů má brankář Balík, který v závěru zápasu zlikvidoval dvě vyložené šance Liberce – zejména zákrok při druhé šanci lze zařadit mezi zázračné.
K zápasu nastupovali příbramští starší s touhou získat druhé vítězství v soutěži. Zápas začali ve velkém stylu a prvních deset minut prakticky nepustili soupeře na svou polovinu hřiště. Již na konci první minuty promarnil Baran vyloženou šanci, když jeho střelu z malého vápna k levé tyči vytlačil Konečný na roh. Příbram se ujala vedení o pár desítek sekund později. Ve 2. min. prošel Rys přes liberecké obránce do šestnáctky a přihrávkou našel Černého. Černý poslal míč podél malého vápna a našel Farkaše, který nikým nahlídán nedal libereckému brankáři šanci – 1:0. Ve 13. min. promarnil dvou další brankovou příležitost Baran – po klasické „české uličce“ Černého šel sám na Konečného, ale ve snaze ho obstřelit těsně minul pravou tyč liberecké branky. Vzápětí se málem potvrdilo pravidlo „nedáš – dostaneš“. V 15. min. prohrál Rys souboj na u středového kruhu a soupeř vyslal míčem za příbramskou obranu do samostatného nájezdu libereckého Antoše. Naštěstí Antoš těsně minul pravou tyč Balíkovy branky. Domácí zvýšili svůj náskok ve 20. minutě. Hušek našel zpětnou přihrávkou Černého. A na Černého střelu po zemi k pravé tyči Konečný nedosáhl – 2:0. Liberec nastoupil do druhého poločasu se snahou minimálně zkorigovat pro ně nepříznivý stav. Povedlo se mu to ve 42. minutě. Přihrávku na levou stranu příbramské obrany zpracoval Bednář a z hranice velkého vápna trefil levý horní roh domácí branky, Balík byl bez šance – 2:1. Zejména v poslední čtvrthodině vyvinul Liberec mimořádnou snahu o vyrovnání. Příbram ale dvakrát skvěle podržel Balík. Nejprve v 53. minutě chytil po skrumáži míč na brankové čáře. Excelentní zákrok předvedl Balík v 69. minutě – Knejzlík dostal míč, byl zcela sám před domácí brankou a poslal míč do protipohybu Balíka. Všichni už viděli míč v brance, ale „Balda“ ho zastavil nohou! V nervózním závěru už Příbram své vedení uhájila a mohla se radovat z vítězství.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School