FK PŘÍBRAM
04.10.2010
Česká liga st. žáků, 9. kolo
4:3
Příbram vs. Slavia
Branky: 5. Hušek, 41. a 48. Rys, 54. Černý - 23. a 53. Adaev, 68. Vender
Žluté karty: Balík
Rozhodčí: Hudeček, Hruška, Bican
Diváci: 60
Příbram: Balík - Červeňák, Růžek, Kvěch, Matějů – Farkaš (25. Kvída, 50. Baran), Rys, Suchan, Hušek (59. Kvída) – Černý (25. Petrák, 36. Černý), Baran (36. Farkaš)
Slavia: Otáhal - Broukal, Lang, Jankto, Pecháček, Melichar, Kodr, Adaev, Valenta, Fotr, Nach

Příbram poprvé porazila Slavii v mistrovském utkání - zápas v režii Rysa a Huška

Jiří Baran

V sobotu 2.10. porazili doma naši starší žáci Slavii Praha 4:3 (1:1) a připravili ji tak o průběžné vedení v tabulce žákovské ligy. Příbramští žáci ´96 mohli slavit první soutěžní výhru nad Slávií (!!), naším tradičním soupeřem již od divize mladších žáků (dosud všechna vzájemná soutěžní utkání skončila remízou). Na vítězství se velkou měrou podíleli Rys (dvě branky) s Huškem (gól a dvě asistence). Ocenění ale zaslouží celý tým Příbrami za maximální nasazení po celý zápas.
K utkání 9. kola žákovské ligy přijeli tentokrát do Příbrami starší žáci SK Slavia Praha, kteří vedli průběžnou tabulku soutěže. Příbramští žáci nastupovali k zápasu s předsevzetím odčinit nepovedený výkon z minulého kola v Hradci Králové. A protože si Slávia chtěla udržet celkové vedení, bylo k vidění oboustranně kvalitní utkání. Do první vyložené šance se dostala Příbram. Ve 4. minutě vyslal Rys načasovanou kolmou přihrávkou do samostatného nájezdu Barana. Baran ale skóre neotevřel, ve snaze obstřelit vyběhnuvšího Otáhala, trefil jen jeho nohu. Do vyložené šance se v 6. minutě dostal také soupeř, ale hostující útočník, zcela sám před Balíkem, naštěstí netrefil správně a poslal míč těsně vedle pravé tyče domácí branky. Slavia se ujala vedení ve 23. minutě. Červeňákovi se nepovedla přihrávka na vlastní polovině, následoval rychlý průnik hostů do šestnáctky, přihrávka do malého vápna a dorážka ze skrumáže na brankové čáře – 0:1. Příbramští ale nedovolili Slavii, aby se z vedení radovala příliš dlouho. Už za dvě minuty bylo vyrovnáno! Ve 25. minutě vysunul Suchan kolmicí za obranu Huška do samostatného nájezdu. A Hušek se šancí naložil tím nejlepším způsobem, podél Otáhala poslal míč do sítě – 1:1. Rozhodující náskok si Příbram vytvořila na začátku druhého poločasu. Ve 41. minutě po faulu na Matějů zahrával přímý kop Hušek. Na jeho centr k zadní tyči si naběhl Rys a svou pravačkou nedal brankáři šanci zasáhnout – 2:1. Ve 47. minutě pronikl zprava do velkého vápna Farkaš, ale jeho zpětnou přihrávku Suchan nezužitkoval, střela šla nad branku. Ale již o minutu později příbramští zvýšili svůj náskok. Ve 48. min. vyvezl Červeňák míč z vlastní poloviny, po ztrátě ho vybojoval zpět a poslal přihrávku Rysovi na hranici šestnáctky. Rysova střela levačkou po zemi prošla těsně u levé tyče do slavistické branky – 3:1. V 53. minutě se nedomluvili Matějů s Kvěchem, Adaev se dostal sám před Balíka a lobem snížil na 3:2. Ale ani tentokrát se Slavie ze vstřeleného gólu dlouho netěšila. V 54. minutě nejprve Baran neproměnil svou velkou šanci. Míč se ale dostal k Huškovi, jehož střele-centru po zemi nastavil nohu Černý a poslal tak míč do protipohybu bezmocného brankáře – 4:2. Slávia snížila v 68. minutě po rohu a následném centru po chybě v obranné činnosti Příbrami. Všichni bránící hráči si totiž hlídali přední tyč a za sebou nechali tři zcela volné slávistické útočníky. Vender tak měl naprostou volnost k přesné hlavičce, jeho míč s pomocí levé tyče skončil v Balíkové brance – 4:3. I když rozhodčí nastavoval tři minuty, Příbram si již výsledek pohlídala a se závěrečným hvizdem mohla slavit premiérovou výhru na Slavií v mistrovských zápasech. Na vítězství se velkou měrou podíleli Rys s Huškem, ale úspěch by se nedostavil bez výborného výkonu celého příbramského týmu.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School