FK PŘÍBRAM
02.05.2011
Česká liga st. žáků, 23. kolo
5:0
Příbram vs. Hradec K.
Branky: 2. Rys, 11. a 67. Baran, 53. Černý, 64. Suchan
Rozhodčí: Zeman, Schořovský, Malčic
Diváci: 40
Příbram: Balík – Červeňák, Kvěch, Růžek, Matějů – Baran (32. Petrák, 36. Baran, 60. Petrák), Rys, Suchan (64. Baran), Hušek (33. Kvída, 36. Hušek, 64. Černý) – Svojše (27. Farkaš, 36. Svojše, 60. Farkaš), Černý (60. Kvída)
Hradec K.: Syrový (40, Ordelt) - Fenz, Majurník, Zdržálek, Šejbl, Korčák, Zbudil, Václavek, Vlček, Vyšehrad, Hlavsa

Příbrami se skvěle vydařila odveta – porazila Hradec Králové 5:0

Jiří Baran

Příbrami se nad očekávání vydařila odveta za podzimní nešťastnou prohru v Hradci Králové. Doma svého soupeře vysoko porazila 5:0 po poločasu 2:0. Příbramští starší žáci předvedli velmi dobrý týmový výkon plný pohybu bez míče, důrazu, nasazení a přesných přihrávek. Tentokrát se také příbramskému týmu podařilo proměnit většinu svých brankových příležitostí.
Příbram začala zápas ve velkém stylu. Aktivně napadala soupeřovu rozehrávku a tím si vytvářela územní převahu. Gólový účet zápasu otevřel Rys již ve 2. minutě – domácí získali míč, Svojše našel okamžitě Černého, který poslal kolmou přihrávku na Rysa za hradeckou obranu. Rys v samostatném náběhu nezaváhal a zkušeně přehodil vyběhnuvšího brankáře Syrového – 1:0. Tlak Příbrami nepolevil a své vedení zvýšila v 11. minutě – Hušek dlouhým a přesným centrem zleva posadil míč na hlavu zcela volného Barana, proti jehož hlavičce neměl Syrový šanci – 2:0. Ve 14. minutě se do šance dostali i hradečtí, ale hlavička s malého vápna minula pravou tyč Balíkovy branky. V 21. minutě si zopakoval Hušek svůj předešlý gólový centr, ale Suchanova hlavička z jednoho metru těsně minula pravou tyč branky hostů. I ve druhém poločase pokračovala Příbram ve své nátlakové hře a také ve dobrém plnění obranných povinností . V 53. minutě poslal Červeňák téměř z půlky hřiště nádhernou kolmou přihrávku na Černého mezi stopery Hradce. Černý obešel nejprve brankáře, pak i dva obránce a uklidil potřetí míč do sítě hostů – 3:0. V 55. minutě poslal Rys kolmici na Černého, toho tentokrát fauloval brankář a rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Příbrami. Penaltu kopal Černý, jeho střelu po zemi brankář Ordelt vyrazil a ani následná dorážka Rysa se neujala, skončilo to pouze rohem. V 60. minutě se do ojedinělé velké šance dostal Hradec Králové, ale Balík ji včasným vyběhnutím zlikvidoval. Čtvrtý gól do hradecké sítě padl v 64. minutě – Příbram získala míč na hradecké polovině, Rys udělal kličku protihráči, vyvezl míč středem a vpravo našel rozběhnutého Suchana. Suchan nezaváhal a poslal svou střelu po zemi ke vzdálenější tyči – 4:0.3 Hosté v závěru odpadli rezignovali a Příbram toho využila ke vstřelení páté branky – po chybě hradeckého obránce získal Černý v šestnáctce balón, obešel dalšího obránce a zpětnou přihrávkou našel před brankou zcela volného Barana, který si v klidu počkal a do protipohybu Ordelta uklidil míč naposledy do hradecké branky – 5:0. Příbram předvedla velmi dobrý týmový výkon, když si nejvíc „kanadských“ bodů připsal Černý za jednu branku a dvě gólové asistence. Utkání bylo prvním ze série zápasů s prvními třemi mužstvy průběžné tabulky (Hradec je třetí, příští týden nás čeká druhá Slavia a za dva týdny to bude první Sparta).
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School