FK PŘÍBRAM
15.05.2011
Česká liga st. žáků, 25. kolo
2:0
Sparta vs. Příbram
Branky: 35 (+1) Němec, 55. Hovorka
Žluté karty: Novák (SPA)
Rozhodčí: Štefan - Turek, Vavroch
Diváci: 150
Sparta: Vorel - Veselý, Piško, Hovorka, Toml, Němec, Moravec, Těžký, Kulhánek, Prenka, Mrázek
Příbram: Balík– Červeňák (29. Baran, 63. Svojše), Kvěch, Růžek (65. Suchan), Matějů –Baran (13. Farkaš, 34. Červeňák), Rys, Hušek – Suchan (29. Petrák, 36. Svojše, 56. Špinar), Svojše (32. Suchan, 56. Petrák) – Černý (26. Špinar, 36. Černý)

Ani druhý pokus o dobytí Prahy nevyšel – Sparta porazila Příbram 2:0

Jiří Baran

25. ligové kolo zavedlo starší žáky Příbrami opět do Prahy. Tentokrát se na Strahově utkali se Spartou Praha, vedoucím celkem soutěže. Příbramští hosté hráli v prvním poločase s příliš velkým respektem a Sparta je přehrávala. Jen díky Balíkovi získali domácí jednobrankové vedení až v nastaveném čase. Ve druhém poločasu se hra vyrovnala, když Sparta měla více brankových příležitostí. Příbram však žádnou svou šanci nevyužila, zatímco Sparta dokázala v 55. minutě vstřelit druhý gól.
Po týdnu jeli příbramští žáci opět do Prahy, aby se po zápase se Slávií tentokrát střetli s vedoucím celkem soutěže – Spartou Praha. Bylo to poslední utkání ze série zápasů s prvními třemi mužstvy. A po nešťastné prohře v Edenu se Příbram chtěla znovu pokusit dobýt Prahu. Příbramské mužstvo začalo zápas s respektem, chyběl důraz v osobních soubojích, vázla rozehrávka i přesnost přihrávek. Sparta měla od začátku výraznou územní převahu a vytvořila si několik vyložených brankových příležitostí. Balík však i ty nejvyloženější zlikvidoval. V 12. minutě po rohu Příbrami vyrazila Sparta do rychlého protiútoku a postupovala „dva na jednoho“ – Balík vyrazil střelu na roh. Ve 26. minutě zlikvidoval „Balda“ na brankové čáře nohou střelu po sparťanském rohovém kopu. Velkou šanci si vytvořila i Příbram - ve 34. minutě, po centru Huška, nasměroval Špinar svou hlavičku z hranice malého vápna těsně nad Vorlovu branku. A opět se potvrdilo pravidlo „nedáš – dostaneš“. V první minutě nastavení ztratil Červeňák na půlce hřiště míč, následoval centr na pravou stranu a přečíslení. První střelu Balík vyrazil, ale na dorážku neobsazeného Němce už nestačil. A ani Baran na brankové čáře gólu nezabránil – 1:0. Do druhého poločasu nastoupili příbramští žáci s cílem zlikvidovat poločasovu ztrátu. Příbram zvýšila rychlost, pohyb i důraz a hra obou mužstev se vyrovnala. V 37. minutě se Rys opřel z 23 metrů do míče, ale jeho krásnou střelu Vorel bravurně vyrazil na roh. Ve 41. minutě Matějů přišel o míč, ale následné zmatky před příbramskou brankou neštěstí ke gólu Sparty nevedly. Další velkou příležitost domácích, po špatné přihrávce Kvěcha, zlikvidoval Balík v 53. minutě. Druhý gól do sítě Příbrami padl v 55. minutě. Přetažený centr zprava, Baran nezabránil následnému centru zleva, Balík na míč nedosáhl a Hovorka už neměl problém s proměněním šance – 2:0. V posledních minutách se hostě dostali do několika velmi dobrých příležitostí, ale své šance nedokázali proměnit ani Špinar (2x), ani Rys.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School