FK PŘÍBRAM
08.06.2011
Česká liga st. žáků, 28. kolo
1:1
Příbram vs. Pardubice
Branky: 42. Svojše – 10. Uhlíř
Žluté karty: Hušek, Rys
Rozhodčí: Vlasjuk, Hruška, Svoboda
Diváci: 50
Příbram: Balík – Červeňák, Kvěch, Růžek, Matějů – Baran (56. Petrák), Rys, Suchan, Hušek – Svojše (25. Petrák, 36. Svojše), Špinar (17. Farkaš, 36. Špinar, 52. Doubrava)
Pardubice: Schneider - Pánek F., Molek, Pánek D., Markovi, Uhlíř, Kejmar, Bydžovský, Kovář, Schejbal, Koblížek

Fotbalová štěstěna přála soupeři – Příbram remizovala s Pardubicemi 1:1 (0:1)

Jiří Baran

V posledním soutěžním utkání remizovali starší žáci Příbrami na domácím hřišti s Pardubicemi 1:1, když v poločase prohrávali 0:1. Příbram byla po celý zápas výrazně lepším mužstvem, doplatila však na nízkou produktivitu proměňování šancí a také jí nepřálo štěstí (jednou skončil míč na tyči a jednou na břevně). Hosté měli v prvním poločase dvě šance, z toho jednu dokázali využít. Druhý poločas se odehrával výhradně na pardubické polovině hřiště, hosté jen odkopávali míče, ale z drtivého tlaku vytěžili příbramští jen jeden gól ve 42. minutě – střelcem byl Svojše.
Starší žáci Příbrami se v neděli 5.6. loučili s letošní ligovou soutěží i žákovskou kategorií domácím zápasem s FK Pardubice. Příbram chtěla odčinit podzimní porážku z Pardubice a ukončit soutěž vítězstvím. Domácí od úvodního výkopu roztočili kolotoč přihrávek, měli převahu ve středu hřiště a vytvářeli si i dobré střelecké příležitosti. Pardubice spoléhali na konsolidovanou obranu, dlouhé výkopy brankáře a přečíslení příbramské obrany. Do první velké brankové šance se Příbram dostala ve 4. minutě – Matějů vyslal přihrávkou po levé straně Huška, ale jeho centru před branku Špinar těsně minul. V 6. minutě se opakovala podobná herní situace - tentokrát na míč nedosáhl Baran. Pardubice se do první příležitosti dostaly v 8. minutě. Balík ale samostatný nájezd včasným vyběhnutím vyrazil a následnou dorážku Kvěch vykopl z prázdné branky, další střela už šla na mimo tyče. Svou druhou, a poslední, šanci Pardubice již využily. V 10. minutě Suchan ve středu hřiště přihrál přesně doprostřed mezi Barana a Červeňáka, k míči se dostali dříve pardubičtí a rychlou přihrávkou našli Uhlíře, který svůj samostatný nájezd proměnil přehozením Balíka – 0:1. Ve druhém poločasu přikovali příbramští svého soupeře na jeho polovinu. Hrálo se prakticky pouze na jednu branku. Za celých 35 minut se hosté dostali jen jednou k příbramské šestnáctce. Vyrovnání skóre přinesla 42. minuta. Červeňák prošel s míčem z vlastní poloviny až k brankové čáře a přesnou přihrávkou po zemi našel v malém vápně Svojšeho, pro něhož už nebyl problém usměrnit míč za záda Schneidera – 1:1. Během následných minut se Příbrami nepodařilo proměnit ani jednu ze svých gólových šancí. V 55. minutě by Doubrava sám před brankářem, jeho střela těsně minula levý horní roh branky. V 56. minutě po průniku do šestnáctky Svojše nejdříve nastřelil tyč a následná střela Suchana skončila na břevně! V 59. minutě vystřelil Petrák k levé tyči, ale pardubický brankář jeho střelu vyrazil na roh. Příbram měla i nadále drtivou převahu a hosté se jen bránili bez snahy hrát fotbal. Další branka však do konce zápasu nepadla a utkání tak skončilo nespravedlivou remízou. Ale i to se někdy stává.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School