FK PŘÍBRAM
25.02.2012
FORTUNA:LIGA, 18. kolo
2:0
Liberec vs. Příbram
Online
Branky: 14. a 18. (p) Štajner
Žluté karty: T. Pilík, Pleško
Červené karty: 67. T. Pilík
Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Pospíšil
Diváci: 3965
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Šural (61. Bosančič), Vácha, Štajner, Janů (74. Rilke), Breznaník - Rabušic (84. Hadaščok)
Příbram: Hruška - Štochl, Krejčí, Ricka, Divíšek - Mareš (63. Kdolský), Kraus, T. Pilík, Pleško (82. P. Pilík) - Krbeček (72. Dušek), Bernardo

Utkání rozhodly dva rychlé góly

Jan Vostrý

Ani nová útočná akvizice nepomohla Příbrami na půdě druhého týmu ligy Liberce, kde svěřenci trenéra Vavrušky prohráli 2:0. Hosté navíc dohrávali po vyloučení Tomáše Pilíka v oslabení.
Zraněními sužovaný kádr Příbrami dostal další ránu, když chyběl i Šlapák s Koukalem a tak se klub musel v týdnu poohlédnout po novém útočníkovi Bernardovi, který přišel z Prešova. Úvodní slibné minuty dávaly připomenout kvalitní hru našeho celku. Bohužel velmi brzo se projevila herní vyspělost a zkušenost Slovanu, jehož hráči z reprezentační úrovně začali dominovat. Jestliže Štajner v první šanci zaváhal, tak při druhém útoku za naši obranu byl již úspěšný. Ve 14. minutě si na pravé straně obhodil Divíška a po krátkém sprintu prostřelil zblízka Aleše Hrušku. Aby neštěstí nebylo málo, po faula našeho gólmana v pokutovém území na Rabušice si vzal míč k exekuci reprezentant Štajner a navýšil skóre na 2:0 pro domácí. Po těchto momentech se rozpadla herní přesnost naší sestavy a tak dlouhé minuty dominovali spíše Liberečtí. Slibně mohl vypadat ojedinělý brejk, ve kterém se objevil Bernardo, jenže brankář Bičík byl u míče o krok dřív. Do hry jsme se dostali až v posledních minutách prvního poločasu, jenže několik náznaků při pokusu o finální přihrávku nedopadlo dobře, stejně tak ani dva rohové kopy. Po změně stran se obraz hry výrazně nezměnil. Naše obrana s dobře hrajícím Krejčím a Rickou už do výraznějšího přečíslení Liberec nepustila. A pokud se dostali ke střele stačil zasáhnout kvalitními zákroky Hruška, jako proti Rabušicovi v 59. minutě. Teoretické šance na zvrat vzala 65. minuta, kdy po druhé žluté kartě odešel do kabin Tomáš Pilík. Do hry se dostal ke svému prvnímu ligovému startu také útočník Jakub Dušek, jenže ani jemu se nepodařilo vážněji zaměstnat domácí beky. Když si v závěru poradil Hruška i s bombou Fleišmana a na opačné straně se neujaly před Bičíkovou brankou ani centry od našich hráčů, skončil výsledek porážkou našeho mužstva.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School