FK PŘÍBRAM
01.04.2012
FORTUNA:LIGA, 23. kolo
0:2
Sparta vs. Příbram
Online
Branky: 38. Šlapák, 63. Koukal
Žluté karty: Holek - Divíšek, Pleško, Koukal, Krejčí
Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Gallo
Diváci: 8106
Sparta: Vaclík - Kušnír (76. Kadlec), J. Brabec, Jarošík, Pamič (68. Kerič) - Hušbauer, Holek - Přikryl, Matějovský, L. Krejčí - Kweuke
Příbram: Hruška - Štochl, Mišůn, J. Krejčí, Divíšek - Mareš (84. Papšys), Koukal, T. Pilík, Pleško (83. P. Pilík) - Krbeček, Šlapák (90. Bernardo)

Příbram připravila Spartě aprílový žertík

Jan Vostrý

Poprvé ve své historii to Příbram dokázala! Po výhře 2:0 si veze tři body ze hřiště Sparty Praha. O branky se postarali Šlapák s Koukalem.
Domácí na Příbram nastoupili hodně útočně a hned v úvodu měl velkou šanci Kweuke, který postupoval sám na Hrušku. S koncovkou se ale ukvapil a příbramský kapitán neměl s jeho slabou střelou problém. Hosté se dostali k prvnímu vážnějšímu ohrožení sparťanské branky v 8. minutě. Krbeček přistrčil na vápno míč Pilíkovi, ale jeho projektil mířil jen těsně nad branku. V 17. minutě pomohla Příbrami tyč, která zazvonila za překonaným Hruškou. Sparta i nadáde útočila, ale v zakončení se jí nedařilo. Nejdůležitější okamžik prvního poločasu přišel ve 38. minutě. Pleško našel centrem Šlapáka, který elegantní patičkou prodloužil míč za překvapeného Vaclíka a stanovil poločasové skóre na 0:1. Do druhé půle vlétla Sparta se snahou o vyrovnání a na příbramskou branku se valil jeden útok za druhým. Zejména Kweuke představoval pro Hrušku permanentní nebezpečí. I ty největší příležitosti se Příbrami dařilo likvidovat a vyrážet do rychlých protiútoků. V 61. minutě se ke střele po chybě obrany dostal Šlapák, ale z úhlu mířil mimo. Rozhodující akce přišla pak o dvě minuty později. Pleško poslal přihrávku před branku, kde ještě stačil Vaclík odvrátit před dotírajícím Šlapákem, ale míč se dostal k volnému Koukalovi, který ranou pod břevno podruhé rozvlnil sparťanskou síť. Sparta se i nadále pokoušela útočit, ale na její kopačky se postupně vkrádala čím dál větší nervozita a nepřesnost. Příbram mohla v závěru přidat ještě jednu branku, ale trestný kop Tomáše Pilíka skvěle zlikvidoval Vaclík. V samotném závěru už branka nepadla a tak mohli příbramští se závěrečným hvizdem začít oslavovat historicky první výhru na půdě Sparty!
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School