FK PŘÍBRAM
07.04.2012
FORTUNA:LIGA, 24. kolo
4:3
Příbram vs. Jablonec
Online
Branky: 7. Krbeček, 20. Šlapák, 46. Pleško, 61. T. Pilík - 53. z pen. a 72. Lafata, 9. Kopic
Žluté karty: Mišůn, Divíšek, Štochl - Pavlík
Červené karty: 84. Pleško - 88. Novák
Rozhodčí: Kovařík - Kordula, Nádvorník
Diváci: 2186
Příbram: Hruška - Štochl, Hejda (46. Andrejevič), Mišůn, Divíšek - Mareš (79. P. Pilík), Koukal, T. Pilík, Pleško - Šlapák (90. Papšys), Krbeček. Trenér: Vavruška.
Jablonec: Špit - Eliáš, Pavlík, Beneš, Novák - Vošahlík (83. Jablonský), Jarolím (55. Piták), Loučka, Vaněk, Kopic (55. Třešňák) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Náklad gólů jako lákadlo pro diváky

Zdeněk Brož

Divokým skóre 4:3 skončilo utkání Příbrami s Jabloncem. O málokdy viděnou kanonádu se za příbramské barvy postarali Tomáš Krbeček, Martin Šlapák, Lukáš Pleško a Tomáš Pilík.
Už první minuty zápasu naznačily, že se bude vytrvale útočit. A když v 7. minutě si naběhl hlavičkující Jiří Mareš na centr z kopačky Lukáše Pleška, zvonila tyč. Naštěstí byl před brankou ještě dobíhající Tomáš Krbeček a otevřel jak skóre zápasu, tak konečně i svůj gólový účet v příbramském dresu - 1:0. Ovšem divákům se musel vybavit poslední zápas s Duklou v 11. minutě. To totiž z relativně nevinné situace vyrovnal Kopic - 1:1. V 19. minutě dostává před Hrušku ideální centr Vošahlík, ale trefuje míč těsně vedle. A trest přichází záhy. Za minutu vytáhla dvojice Tomáš Pilík a Zdeněk Koukal trik jak do silvestrovských zpráv při rozehrání rohového kopu. Pilík si přehodil obránce a osamocený mohl střílet ale vybral si ještě na zadní tyči zcela volného Martina Šlapáka a ten posunul skóre na stav 2:1! Ofenzivní zápas pokračoval a k vidění byly šance na obou stranách. Koukalovi branku sebral Špit, na opačné straně se ještě kanonýr Lafata netrefil hlavou a podobně dopadl i Beneš. Po změně stran již nenastoupil Lukáš Hejda a místo něj přišel Alexander Andrejevič. A náš tým ihned udeřil. Z rychlého brejku do odkryté obrany si na nádherný pas Koukala naběhl Lukáš Pleško a nejzkušenější hráč Příbrami prostřelil Špita - 3:1. Jenže ani tentokrát jsme si dvoubrankového náskoku neužívali dlouho. Andrejevič chytil Jarolíma ve vápně, pískala se penalta, kterou nejlepší střelec ligy Lafata bezpečně proměnil - 3:2. Krátké nadechnutí hostů utnuly další kontry zelenočerných barev. Mareš nejprve svoji šanci neproměnil, ale z další akce si vynahradil neúspěch přesnou nahrávkou Tomáši Pilíkovi, který poslal po zemi míč do sítě už počtvrté. Jenže ani tento náskok neměl trvání. V 71. minutě si ve vápně našel míč Lafata a křižnou střelou obstřelil Hrušku, který si na míč jen sáhl - 4:3. Vášně na hřiště vpluly v závěrečných minutách. Důsledkem toho byla zbytečná červená karta pro Lukáše Pleška, který brnknul o nohy soupeře. Síly se ale rychle vyrovnaly po ostrém zákroku Nováka na Šlapáka. Závěr byl nervově náročný nejen pro příbramské na hřišti i na lavičce, ale i pro diváky. Jablonec měl v posledních minutách dvě gólové šance. O jednu z nich připravili Severočechy výborně a nadšeně bojující bránící hráči a druhou sebral Lafatovi z nohy vynikající Aleš Hruška. Celý stadión si tak mohl společně užít první domácí výhru v roce 2012 a také skok v tabulce na 5. místo.
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School