FK PŘÍBRAM
22.08.2011
Česká liga dorostu U 16 A, 2. kolo
0:9
Rokycany vs. Příbram B
Branky: 9., 21., 30. a 32. Černý, 17. Baran, 27. a 36. Špinar, 53. (p) a 69. Suchan
Žluté karty: Hušek (PB)
Rozhodčí: Kožár, Štrincl Pavel, Štrincl Petr
Diváci: 60
Rokycany: Kučera, Kulišan, Huttr, Vacek, Čermák, Straka, Wohlrath, Kalaš, Škarda, Solčanský, Rieger
Příbram B: Balík – Růžek (47. Mráz), Holý, Kvěch (56. Černohorský), Matějů – Baran, Svojše (56. Otepka), Suchan, Hušek – Špinar (47. Křikava), Černý (64. Tomášek)

Čtyři góly Černého a vysoká výhra v Rokycanech – 0:9 (0:7)

Jiří Baran

Příbramští mladší dorostenci U16 zahájili svou ligovou soutěž vysokým vítězstvím na hřišti FK Rokycany. Svému soupeři nedali šanci a zvítězili rozdílem třídy 0:9 (0:7), když se čtyřmi góly blýskl Černý. Drtivá převaha Příbrami byla patrná po celý zápas. Od dvouciferné prohry zachránila domácí jen nízká produktivita příbramských útočníků ve druhém poločasu.
V neděli 21.8. na hřišti v Rokycanech zahájili příbramští mladší dorostenci U16 svou pouť novým ligovým ročníkem. Ačkoli počasí spíše lákalo k radovánkám na sousedním koupališti, vypořádala se Příbram s velkým vedrem i soupeřem nadmíru úspěšně. Hned od úvodního výkopu bylo patrné, kdo je pánem na hřišti. Příbram svého soupeře přehrávala ve všech činnostech a bylo jen otázkou času, kdy padne první gól. Ve 3. a 7. minutě ještě Špinar nevyužil své dvě velmi dobré příležitosti, když nejdříve hlavou minul branku a pak nedosáhl v malém vápně nohou na míč. V 9. minutě vybojoval míč Baran, z vlastní poloviny utekl třem bránícím hráčům. Od brankové čáry pak poslal přihrávku na nohu Černému, který už jen správně nastavil nohu – 0:1. Ve 13. minutě po přímém kopu Černého zamířil Matějů hlavou těsně vedle vzdálenější tyče rokycanské branky. Skóre se podruhé měnilo v 17. minutě. V šestnáctce si Baran se vyměnil míč se Špinarem, Špinarovu finální zpětnou přihrávku před malé vápno pak Baran zužitkoval prudkou střelou, při níž neměl Kučera šanci zasáhnout – 0:2. V 18. minutě skončila Černého střela na jen na tyči branky domácích. Černý si vylepšil statistiku ve 21. minutě, kdy po kombinaci Svojšeho s Matějů dovezl míč až do branky – 0:3. Ve 27. minutě se poprvé v zápase trefil Špinar. Černý rozehrál nakrátko rohový kop, na Baranův centr si naskočil Matějů, ale jeho hlavička skončila na břevně. K odraženému míči se dostal Špinar a zblízka hlavou dopravil míč do sítě – 0:4. Posledních deset minut prvního poločasu patřilo Černému a Špinarovi. V 30. minutě Černý zužitkoval přesný kolmý centr Suchana za obranu soupeře a podél rokycanského brankáře Kučery dovršil svůj letošní první hattrick – 0:5. Aby toho nebylo málo, svůj čtvrtý gól v zápase vsítil Černý vzápětí. Při rychlém protiútoku Příbrami nejdříve Suchan ustál osobní souboj a poslal přesnou přihrávku na Huška a hosté se tak dostali k souboji dva na jednoho. Hušek nezištně našel Černého, který udělal kličku i Kučerovi – 0:6. V 36. minutě se dostal Huškův centr až ke Špinarovi, který v poloze „poloklečícího střelce“ uzavřel kolenem brankový účet prvního poločasu – 0:7. Převaha Příbrami pokračovala i ve druhé půli zápasu. Jen začalo váznout proměňování brankových příležitostí. V 50. minutě poslal Mráz balón těsně vedle po rychlé kombinaci Matějů a Huška. V 53. minutě byl ve vápně faulován Hušek a nařízenou penaltu Suchan bezpečně proměnil – 0:8. V 55. minutě našel Baran kolmou přihrávkou Křikavu, jeho střelu však rokycanský Kučera vyrazil na roh. Skóre zápasu se zastavilo v 69. minutě. Matějů vyvezl míč středem a kolmou přihrávkou za obranu vyslal do samostatného nájezdu Suchana, který po brankářem poslal míč podeváté do sítě domácích – 0:9.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School