FK PŘÍBRAM
04.09.2011
Česká liga dorostu U 19 A, 4. kolo
1:4
Písek vs. Příbram
Branky: Bračok - Mašek 2, Barák, Kdolský
Žluté karty: Omerovič
Rozhodčí: Pečenka - Pávec, Trkovský
Diváci: 120
Písek: Hlaváč - Zedník, Motejzlík, Pohnán (65.Rakovan), Mára - Motyka (75.Uhlík), Káňa, Klíma, Bračok (81.Řehoř), Omerovič (65.Kůra) - Markvart (75.Urych)
Příbram: Krček - Lukeš, Mára, Brotánek, Pyszny (78.Viták) - Kdolský, Kilián, Barák (75.Říha) - Brandner (70.Muzika), Mašek (65.Dvořák), Hanuš (59.Dušek)

Úspěch přinesla větší fotbalovost

Pavel Hasman

Sobotním úspěšným kláním v Písku skončila pro starší dorostence třízápasová šňůra venkovních utkání.
V sobotu dopoledne sehráli nejstarší dorostenci vinou rozlosování již třetí utkání v řadě na hřištích soupeřů. Jako ve dvou předchozích zápasech se i dnes ujali vedení, tentokrát v 15.minutě. Brandner vystihl špatně zahranou malou domů, absolvoval těžký souboj s vyběhnuvším brankářem a pro Maška nebyl problém trefit vypadnutým míčem prázdnou branku domácích – 0:1. Hra byla v prvním dějství poměrně vyrovnaná, neboť domácí tým urputně bojoval, čímž eliminoval technickou hru Příbrami. Proto byl vidět spíše boj uprostřed hřiště než krásné akce se zakončením. Ve 40.minutě se přeci jen jedna fotbalová akce zrodila – Pyszny dlouhým míčem z vlastní poloviny vyslal do úniku Maška, kterého domácí obránci společně s gólmanem zastavili jen za cenu faulu a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Barák a s jistotou jej proměnil – 0:2. Do druhé půle vstoupili hostující hráči s odhodláním potvrdit svojí fotbalovou kvalitu a začali si vytvářet příležitosti ke zvýšení dvoubrankového vedení. V 55.minutě rozhodčí neuznal Pysznému gól pro údajný ofsajd. O minutu později se Mašek „proháčkoval“ až před Hlaváče, ale lehkovážným zakončením nechal píseckého gólmana vyniknout. Do třetice se nevýraznou střelou prezentoval Kdolský. Odražený míč získali hráči Písku, brejkovou situaci (2 proti 5!) vyřešili ukázkově a snížili na rozdíl jediné branky – 1:2. Za neproměněnou šanci z 56.minuty si Mašek „napsal omluvenku“ v minutě 65. Před velkým vápnem soupeře si pohrál se třemi hráči, srovnal si míč na levačku a křižnou střelou nádherně trefil šibenici domácí svatyně – 1:3. V těchto chvílích byli hosté o dost aktivnější, což se promítlo i do skóre zápasu. V 72.minutě byl před pokutovým územím faulován střídající Dvořák. Následný „přímák“ úspěšně zvládl Kdolský a střelou kolem zdi nedal Hlaváčovi šanci – 1:4. Deset minut před koncem se vydal na ofenzivní výlet Brotánek, probil se z levé strany před branku, ovšem jeho nepovedená přihrávka „pod sebe“ se odkutálela podél branky do autu. O poslední vzrušení v utkání se postaral dvě minuty před koncem příbramský gólman Krček, který chytil malou domů a daroval domácím standardku z malého vápna. Ti ji však nevyužili a odešli tak poraženi rozdílem tří gólů. Jestli se kvalita hry příbramských dorostenců bude nadále zvyšovat, se ukáže až v dalších kláních České ligy. To nejbližší je na pořadu v neděli 11.srpna v 10 hodin v domácím prostředí s týmem Kladna.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
28. 03. 2024
Před utkáním s Vlašimí - rozhovory a pozvánka na zápas
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School