FK PŘÍBRAM
25.05.2019
FORTUNA:LIGA, N5
3:2
Příbram vs. Dukla Praha
Online
Branky: 35. Keita, 60. Matoušek (p), 65. Matoušek (p) – 14. Krunert, 57. Hadaščok
Žluté karty: Antwi - Hruška, Ostojic
Rozhodčí: Zelinka - Vitner, Vaňkát
Diváci: 1266
Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Kodr, Antwi - Fantiš, Květ (61. Rezek), Soldát, Matoušek, Voltr (88. Průcha) - Polidar (35. Keita)
Dukla Praha: Hruška – Douděra (85. Djuranović), Bezpalec, Ostojić – Dancák, Krunert, Daniel Tetour, Podaný – Kovaľ (71. Milošević), P. González, Hadaščok (65. Palacios Palacios Vera)

Ani výhra neodvrátila baráž

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram sice dokázala na domácím trávníku porazit sestupující Duklu Praha, ale díky ostatním výsledkům jí budou čekat barážová utkání s Brnem.

Příbram do utkání proti sestupující Dukle Praha nastoupila bez zraněných Kingueho a Mingazova. Do sestavy se po delším čase vrátil Radek Voltr a také mohl hrát omilostněný Karel Soldát, jehož trest za červenou kartu z minulého zápasu byl anulován. Před zápasem převzal pamětní dres k dvoustému ligovému startu kapitán Antonín Fantiš. Hned v úvodu připravil Jan Matoušek šanci Matěji Polidarovi, jenže z těsné blízkosti se nepovedlo našemu útočníkovi prostřelit brankáře hostů. Ve 13. minutě kopala Dukla standadku, po které se prosadil hlavou Krunert a skóre se měnilo pro hosty - 0:1. 


Po brance se vnesla na naše kopačky nepřesnost a dlouhé minuty jsme se na hřišti hledali. Záblesk přišel ve 27. minutě, kdy mohl zakončovat Fantiš a na poslední chvíli mu míč sebral z hlavy dobíhající obránce. Slibný mohl být i rohový kop, po kterém zakončoval z voleje Květ, jenže míč netrefil ideálně. Ve 31. minutě vybojoval Matoušek na lajně míč, před branku nahrál Fantišovi, který patičkou jemně tečoval. Ani poté však branka díky zásahu brankáře a obrany nepadla. Navíc celá akce skončila nepříjemným zraněním pro Matěje Polidara.

Do hry přišel střídající Ibrahim Keita právě v situaci, kdy jsme kopali rohový kop a po pár vteřinách pobytu na hřišti už stačil poslat míč do branky 1:1! Ve 44. minutě musel Kočí vychytat v dobré šanci Gonzalese.

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji domácí Příbram, ale nedokázala se výrazněji prosadit. Naopak na druhé straně se po brejkové situaci poslal hosty do vedení Hadaščok. Domácí se vrhli do útoku a o malou chvíli byl v pokutovém území faulován Matoušek. Sám postižený se postavil k nařízené penaltě a chladnokrevně vyrovnal. Za dalších 5 minut byl při standardní situaci faulován v pokutovém území Fantiš brankářem Hruškou a domácí dostali možnost zahrávat druhou penaltu. K ní se znovu postavil Matoušek a opět ji s přehledem proměnil.

V nervózním závěru utkání pak musel naděje Příbrami několikrát držet dobře chytající brankář Kočí, který několikrát zachránil domácím těsné vedení. Na druhé straně mohl rozhodnout Keita, ale nadějný brejk nedotáhl ke střele. Pár vteřin před koncem utkání dolétla k Litavce zpráva o vyrovnání Bohemians a výhra nad sestupující Duklou získala hořký nádech.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School