FK PŘÍBRAM
28.11.2020
FORTUNA:LIGA, 9. kolo
2:1
Příbram vs. M. Boleslav
Online
Branky: 64. Voltr, 76. Vávra – 28. Michal Škoda
Žluté karty: Pilík, Kočí - Tatajev, Douděra
Rozhodčí: Rejžek - Hrabovský, Kříž
Příbram:

Kočí – Cmiljanović, Kleščík, Soldát, Svoboda (46. T. Pilík) - Nový, Folprecht (63. Hájek), Rezek (87. Kvída), Zorvan, Vávra (82. Antwi) – Voltr (87. Pinc)

M. Boleslav:

Mikulec – Zahustel, Jakub Klíma (74. D. Ikaunieks), Tatajev, Křapka, Mazáň – Budínský, Janošek, Túlio, Douděra – Michal Škoda (70. Drchal)

Čekání na výhru prolomeno

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

V 9. kole konečně Příbram prolomila čekaní na letošní výhru za díky brankám Voltra a Vávry porazila Mladou Boleslav.

Příbram navnadil zisk bodu z posledního zápasu v Brně a z hráčů čišela touha konečně vyhrát na domácí půdě. Vzkaz k výhře jim poslali i fanoušci a tak si hráči při rozcvičení vyslechli dobře míněné rady svých příznivců. Náš tým se od samého úvodu ujal řízení vývoje zápasu. Ovšem první velkou šanci měli Boleslavští. Ex-příbramský Michal Škoda, když se za obránci dostal nehlídaný k míči, ovšem k našemu štěstí v jasné šanci minul.

Slibné kombinace našeho týmu nevedly k přímočarému zakončení a tak z dálky musel pálit Filip Zorvna, tentokrát to bylo nad branku. Mnohem lepší možnost měl Radek Voltr ve 23. minutě, když v pádu stříle křížem přes branku, ale míč se prokutálel kolem zadní tyče. Na opačné straně mířil mimo branku Zahustel. Náš tým měl výraznější převahu, možnost Folprechta skončila bez zakončení a tak ve 28. minutě bylo zle. Douděrovu střelu usměrnil Michal Škoda do protipohybu Ondřeje Kočího a hosté vedli - 0:1. Hosty mohl posunout ještě dál Zahustel, naštěstí se tak nestalo. Do konce půle se ukázal ještě Stanislav Vávra, ale v dobré možnosti, kam si posunul míč mířil mimo branku.

Po změně stran přišel do hry žolík Tomáš Pilík a společně s řádně vyhecovaným týmem rozhýbal ofenzivu našeho celku. Filip Zorvan v 50. minutě pálil do branky, a gólman Boleslavi musel míč vyrazit na rohový kop. Trvalá snaha naší zelenočerné party přinesla úspěch v 64. minutě. Po rohovém kopu propadl míč do chumlu hráčů, kde byl nejšikovnější Radek Voltr a poslal míč do branky - 1:1! Výborná vizitka našeho útočníka, který po dlouhé absenci dal ve svém druhém zápasu po návratu branku a to navíc v den svých narozenin. 

V tu chvíli jsme ucítili vůni vítězství a chyběla k tomu už jen další branka. Nejprve se dostal do sólové akce Tomáš Pilík, ale v tutovce před brankářem hostů selhal. Branka nakonec přišla v 76. minutě. Stanislav Vávra odčinil všechna své váhání z první půle a po rychlé akci a kličce poslal míč neomylně na zadní růžek branky soupeře - 2:1! Poprvé v této sezóně jsme byli blízko tříbodovému zisku. Výhru nám nakonec nesebraly ani střely Drchala a Ikauniekse a tak jsme se po závěrečném tlak hostů mohli radovat z prvního tříbodového zisku.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School