FK PŘÍBRAM
07.05.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 28. kolo
2:1
Příbram vs. Líšeň
Online
Branky: 2. VIlotič, 60. Gembický - 26. Černín
Rozhodčí: Adámková - Ratajová, Poživil

Díky výhře nad Líšní máme klid

Zdeněk Brož

Zajímavý a na šance bohatý duel s Líšní rozhodl přesnou trefou Dominik Gembický.

I ve druhém utkání v řadě nastoupil náš tým v brance s Václavem Smrkovským. A premiéru před domácími diváky mu spoluhráči usnadnili rychlým vedením. Po prvním rohovém kopu ve 2. minutě si našel odražený míč Stefan Vilotič a propálil balón do sítě - 1:0. Ani hosté se nechtěli nechat zahanbit a hrozili před naší brankou a právě brankář si musel poradit s několika vysokými míči.  Ve 26. minutě jedna z akcí Líšně už skončila brankou, když se nepodařilo odpálit míč z vápna a vysoký Černín dostrčil míč do branky.

Rychlou akci mohli zakončit Petrák s Gembický, finální přihrávka ale nebyla přesná. Krásnou akci ukázal ve 40. minutě Dominik Gembický, jeho nahrávku posunul Wágner ve vápně Čermákovi a po střele zůstal míč mimo branku. Spor, zda šlo o ruku, skončil žlutou kartou na naší straně. A před naší brankou také byla ještě jedna situace, která způsobila lehkou srdeční nevolnost domácím fans, když míč proskákal vápnem a v jasné šanci jej netrefil hostující útočník.

Po změně stran jsme opět zahrozili díky střele Gembického, blízko byl slibné hlavičce i Tomáš Wágner. Gólovka se objevila opět před Smrkovským, a znovu to byl útočník Toutou Mponde, který mohl poslat hosty ke druhé brance. V 60. minutě udělal radost domácím fanouškům Dominik Gembický. Dostal od Čermáka ideální pas do běhu a prostřelil brankáře Veselého - 2:1! Neuplynuly ani dvě minuty a měli megašanci znovu hosté, Ulbrich poslal míč zblízka do tyče. Pěknou střelu vyslal na branku Líšně střídající Emmanuel Antwi, jeho rána letěla těsně vedel. V nervózním závěru jsme si nakonec tříbodový zisk pohlídali a mohli jsme tak po výhře slavit i jistotu, kdy víme, že jsme od sestupových příček již bezpečně vzdáleni.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School