FK PŘÍBRAM
11.05.2019
FORTUNA:LIGA, N2
1:0
Příbram vs. Karviná
Online
Branky: 65. Soldát
Žluté karty: Kočí - Suchan
Rozhodčí: Lerch - Vlček Ratajová
Diváci: 1825
Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Kingue, Antwi – Mingazov (90. Voltr), Soldát, Květ (46. Polidar), Rezek – Matoušek (88. Jablonský) – Fantiš
Karviná: Berkovec – Jan Moravec (87. Fokaidis), Krivák, Rundić, Záhumenský – Budínský, Bukata – Ba Loua (73. Suchan), Lingr, Guba (60. Faško) – Wágner

Důležitou výhru trefil po přestávce Soldát

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Nervózní utkání o naději vyhnutí se baráži rozhodl svojí první ligovou brankou Karel Soldát

Umístění po třiceti kolech základní části rozhodlo o tom, že Příbram v nadstavbě hraje z pěti zápasů pouze dvě utkání na domácím stadiónu Na Litavce. Pikantní byl souboj pro oba trenéry, oba totiž stáli i na lavičce svého soupeře ve více či méně dávné době.

Náš tým si musel pohlídat nebezpečného Tomáše Wágnera, který se v posledních výhrách Karviné zvednul střelecky až na 11 branek. A právě tento hráč byl v první šanci, kterou musel chytat Ondřej Kočí. Na opačné straně jsme čekali na větší možnost do 18. minuty, kdy pálil Matoušek a jeho střela šla sražená vedle. Ve 20. minutyě si na roh naskočil Karel Soldát a jen těsně hlavičkoval nad branku. 

Ve 23. minutě jsme přežili megašanci hostů. Duo Budínský - Wágner připravilo zakončení, po němž musel z brankové čáry hlavičkovat míč pryč Roman Květ. I na opačné straně se za pár minut objevila šance, jenže Olivier Kingue netrefil v těsné blízkosti skákající míč. Vedle branky později hlavičkoval i Ruslan Mingazov. Mimo tyče mířil i soupeř ve 37. minutě. Budínského pokus šel mimo horní růžek Kočího brány. V nastaveném čase první půle odkopl nepřesně brankář Berkovec a Roman Květ vydatně povzbuzován diváky pálil z půlky na prázdnou branku. I jeho pokus se však pod břevno nevešel.

Právě Květ do druhého poločasu už nenastoupil a střídající Matěj Polidar předvedl po pár vteřínách brilantní orientaci ve vápně. Jeho zakonční se štěstím brankář hostů vykopnul na roh. Náš tým po změně stran viditelně zapnul na vyšší stupeň a mačkal svého soupeře. To se nakonec povedlo v 64. minutě. Po perfektně kopnuté standardce od Martina Nového se ve vápně dostal míč ke Karlu Soldátovi, který v pádu nadvakrát poslal míč za brankovou čáru - 1:0. Za pět minut šel z levého křídla na brankář Mingazov a měl pojistku na kopačce, jenže střela těsně minula pravou tyčku. Hosté předvedli v 74. minutě nebezpečnou akci, kterou před Wágnerem zachraňoval na poslední chvíli Antwi. 

Závěr utkání jsme si už pohlídali a nepustili soupeře k výraznějšímu náporu. Zisk důležitých tří bodů mohl tým oslavit s věrnými fanoušky, kteří dorazili Na Litavku podpořit zelenočerné barvy.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School