FK PŘÍBRAM
26.05.2020
FORTUNA:LIGA, 25. kolo
0:0
Příbram vs. Ostrava
Online
Žluté karty: Kingue, Pazdera, Kříž - Buchta, Jirásek, Baroš
Rozhodčí: Marek - Vodrážka, Batík
Diváci: 120
Příbram:

Melichar - Kvída (46. Pazdera), Kingue, Dramé, Nový - Antwi (76. Pinc), Tregler (63. Soldát), Rezek, Zorvan (84. Kříž), Polidar - Slepička (63. Díl)

Ostrava:

Laštůvka - Jánoš, Pokorný, Stronati, Fleišman - De Azevedo (62. Reiter), Kuzmanovič (70. Baroš), Jirásek, Kaloč, Buchta (62. Lalkovič) - O. Šašinka (83. Smola)

Horváthova premiéra branku nenabídla

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Premiéra Pavla Horvátha na příbramské lavičce skončila ziskem bodu za bezbrankovou remízu s Baníkem Ostrava.

Po pauze kvůli koronavirové hrozbě jsme neviděli dva a půl měsíce ligový fotbal. Ten se k Litavce vrátil až poslední květnové úterý, když přijel soupeř pro 25. kolo FC Baník Ostrava.

Premiéra čekala nejen trenéra Pavla Horvátha, ale možná překvapivě také 19letého brankáře Martina Melichara, který dosud hájil branku B-týmu. Ovšem právě brankář nemusel během první půle moc zasahovat. Soupeř, který je na pohárových příčkách totiž nebyl nebezpečný. Příbram mohla podporovat také hrstka fanoušků, kterým byl umožněn, díky volnějšímu limitu, přístup na zápas. První velká možnost se skrývala v přímém kopu z hranice pokutového území. Ten zahrál Jan Rezek a trefil hlavy hráčů ve zdi.

Ve 28. minutě se dostal přetažený míč na Miroslava Slepičku, zkušený útočník však šil svoji dělovku nad branku. Poté se rozehrál i Baník Ostrava. Nejnebezpečnější byl po akci Kuzmanoviče a hlavičce Buchty. Ta letěla těsně vedle. Závěr poločasu poznamenaly dvě zranění, nejprve byl ošetřován Jan Kvída, poté i Matěj Polidar. Prvně jmenovaný pak dokonce musel z utkání o poločasu odstoupit.

Po změně stran měl velmi slibný brejk na kopačkách Filip Zorvan. K nahrávce na volného Antwiho se však nedostal a ohrožení branky pak dokončil Martin Nový prudkou bombou letící mimo tyče. Výborně vypadala i možnost Matěje Polidara v 51. minutě, ostravská obrana však stačila míč zablokovat na roh. Až v 54. minutě poslal Baník první střelu na Martina Melichara. Ten totiž dosud nemusel zasahovat. Velké štěstí při nás stálo o čtvrthodinu později. Do velké šance se dostal střídající Baroš. Míč ve vyložené šanci mu naštěstí odskočil z kopačky. 

Hosté zaměstnali Martina Melichara až v závěru. Hlavičku Stronatiho vyrazil mimo branku, podobně pozorně si počínal i při šanci Smoly. Příbramský gólman tak udržel čisté konto zcela zaslouženě a na zisku bodu za remízu má lví podíl. Zápas totiž navzdory četnějšímu střídaní už nezískal víc na tempu, oba celky se bály chyb a hlídaly si obranu. Do zápasu stačil ještě zasáhnout další debutant Dušan Pinc, kterého Příbram získala na poslední chvíli z Plzně.

Další zápas nás čeká v Olomouci už v neděli.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School