FK PŘÍBRAM
25.04.2021
FORTUNA:LIGA, 29. kolo
0:1
Karviná vs. Příbram
Online
Branky: 12. Lubega
Žluté karty: Dramé, Mikuš
Červené karty: 72. Nový
Rozhodčí: Černý – Dresler, Váňa
Karviná:

Ciupa – Mikuš, Šindelář (84. Janečka), S. Dramé (46. Haša), Mazáň (46. Jursa) – Mangabeira, Qose – Siňavskij (67. Ostrák), Čmelík, Bartošák – Papadopulos

Příbram:

Šiman – Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera – T. Pilík, Zorvan (73. Kvída), Tregler (C), Obdržal (89. Voltr), Antwi (64. Vávra) – Lubega.

Lubega gólovým trumfem v Karviné

Zdeněk Brož

Příbramský tým neskládá zbraně a z Karviné si veze po vybojovaném výkonu i trefě ugandského snajpra Edrisy Lubegy tři body.

Jedna z posledních nadějí pro náš tým čekala v zápase s Karvinou. Náš tým do utkání na pro nás nejvzdálenějším ligovém stadiónu. A nepočínal si vůbec špatně. Uvodní aktivita nakonec vedle i ke vstřelené brance, když Filip Zorvan posunul míč za obranu na Edrisu Lubegu. Ten brejk z půlky na gólmana zakončil neomylně a my jsme v Karviné vedli 1:0.

Náš tým si zajistil příjemné vedení a hlídal si hru domácích. Během první půle se mohl střelecky prosadit také Filip Zorvan, který pálil na branku. A když se nepodařilo dotáhnout další dvě brejkové šance, ve kterých byl Lubega, šli jsme do kabin s jednobrankovým vedením.

Po změně stran vystřídali domácí a zabrali směrem k naší brance. Úvodní tlak i šance Hašy a Sinjavského jsme přestáli. V 71. minutě viděl červenou kartu Martin Nový po zákroku na hraně pokutového území a přezkumu od VAR. Penaltu ale domácí nekopali a z následného přímoho kopu trefil Bartošák břevno. V 73. minutě jsme mohli využít zajímavou šanci, kdy Pilík centroval na volného Vávru, ale pas stačili odvrátit obránci Karviné. 

V 80. minutě naopak domácí málem stříleli přesně, když Haša hlavičkoval těsně nad branku. Jakub Šiman vytáhnul výborný zákrok při střele Qoseho tři minuty před koncem i při následném rohovém kopu ukázal další efektní zákrok. Přežili jsme i dlouhý nastavený čas a po zásluze si vezeme do Příbrami další tři body.

FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School