FK PŘÍBRAM
13.04.2019
FORTUNA:LIGA, 28. kolo
2:0
Slovácko vs. Příbram
Online
Branky: 7. Zajíc, 52. Hofmann
Žluté karty: Divíšek, Daníček, Juroška, Trmal, Franič - Matoušek, Tregler, Rezek
Rozhodčí: Lerch – Dobrovolný, Ratajová
Diváci: 3064
Slovácko: Trmal – Juroška (81. Šimko), Franič, Hofmann, Divíšek – Daníček, Janošek – Diviš (86. Hološko), Sadílek, Navrátil – Zajíc (74. Kalabiška)
Příbram: Kočí – Nový, Tregler (72. Kodr), Chaluš, Jablonský – Mingazov, Květ, Kingue (60. Voltr), Rezek – Matoušek (77. Antwi) – Fantiš

Na Slovácku jsme nenavázali na domácí výhru

Zdeněk Brož

Porážka s 1. FC Slovácko nás opět vrací na 14. misto ligové tabulky. V utkání jsme tahali za kratší konec provazu, branku jsme tentokrát nevstřelili ani z nařízené penalty.

Příbram nastoupila do zápasu proti Slovácku s vítěznou sestavou z předchozího zápasu doma s Opavou. Jenže už úvod zápasu ukázal, že každý soupeř je jiný. Aktivně působící Slovácko si od začátku vytvářelo příležitosti ke skórování.

V 7. minutě se obtočil v pokutovém území kolem Treglera domácí útočník Zajíc a vstřelil úvodní branku zápasu. Čekalo se, že zapne náš tým na vyšší obrátky, ale výraznější tlak nebo šance nepřicházely. Naopak musel být ve střehu Ondřej Kočí v naší brance. Ve 38. minutě nenastřelil k brance volný Diviš, odražený míč se dostal k Sadílkovi a tomu vytáhl výborným zákrokem Kočí míč na roh. Příbramský brankář musel prsty vytáhnout i Janoškův centr těsně před koncem poločasu.

Po změně stran jsme si nepohlídali v 52. minutě rohový kop, po kterém hlavičkoval nedůsledně hlídaný Hofmann - 2:0 pro domácí. V 57. minutě jsme konečně předvedli zářný moment. Jan Matoušek nacentroval na volného Ruslana Mingazova, ten stačil udělat v pokutovém území kličku domácí brankáři a byl při ní faulován. Z pokutového kopu jsme se však neradovali, Jan Rezek napálil pravou tyč a ani odražený míč neposlal do sítě kapitán Fantiš. 

Slovácko si vytvářelo další šance, tu největší poslal Janošek o pár centimetrů vedle branky podobně si vedl i hlavičkující Juroška. V závěru navíc odkulhal se zraněním stoper Jaroslav Tregler, jehož stav budeme bedlivě sledovat. Příbramské šance už nepřišly a proto bez vstřelené branky nebyly k dovozu ani body do ligové tabulky. Při ziscích našich soupeřů ze sousedních pozic navíc 28. kolo znamená znovu pokles na 28. místo tabulky FORTUNA:LIGY.

FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School