FK PŘÍBRAM
24.08.2019
FORTUNA:LIGA, 7. kolo
4:0
Příbram vs. Jablonec
Online
Branky: 3. Soldát, 31. Škoda, 70. Rezek, 75. Škoda
Žluté karty: Rezek - Považanec, Hübschman
Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Hrabovský
Příbram: Boháč – Tregler, Kodr, Šimek, Cmiljanović (88. Drame) – Alvir (90. Hájek), Jan Rezek (C), Soldát, Ma. Zeman – Polidar – Michal Škoda (78. Voltr).
Jablonec: Hrubý – Li. Holík, Jugas, Břečka, Krob – Jovović (57. Chramosta), Hübschman (C), Považanec (25. Kratochvíl), Sýkora – Matoušek (81. T. Pilík), Doležal.

Nádherným fotbalem jsme zdemolovali Jablonec 4:0

Zdeněk Brož

Výrazné vítězství 4:0 nad Jabloncem bylo reklamou na fotbal. Spousta branek, nádherné trefy v podání Škody, Soldáta a Rezka.

Do příbramské sestavy se vrátil Mihailo Cmiljanovič, který nahradil Emmanuela Antwiho. Náš tým se od začátku pustil z chutí do zápasu. Na přelomu druhé a třetí minuty kopal Jan Rezek rohový kop, který poslal nehlídaný Karel Soldát do sítě jablonecké branky - 1:0. Ofenzivní festival našeho týmu se rozjel na plné obrátky, prim hrál skutečně celý tým, každý z hráčů měl podíl v mnoha akcích. Střelu Matěje Polidara vyrážel brankář Hrubý na roh, Marko Alvir pro změnu těsně minul pravou tyčku. O dvě mintuky později už pálil mezi tyče a střelu musel gólman chytit. Střelecký pokus Karla Soldáta pak zastavila cloníci obranná řada. Rychlé střídání hostujícího celku ke změně jejich hry naštěstí nepomohlo. 

Ve 31. minutě poslal přímý kop Martin Zeman šikovně na brankáře tak, že jej vyrazil před sebe a ze čtveřice dobíhajících hráčů měl k míči nejbliž útočník Michal Škoda. Pohodlný zásah do sítě posunul skóre zápasu na 2:0. Střelecký festival pokračoval i dál, Jan Rezek i Michal Škoda v dobrých šancích skóre zápasu ještě nepojistili. Výborný první poločas zakončil Martin Zeman dělovkou nad branku. Diváci vyprovázeli hráče do kabin s velkým potleskem.

Dalo se čekat, že po změně stran přijde favorizovaný FK Jablonec se změnou taktiky. Mnoho minut byl na míči a snažil se prokombinovat k naší brance, ale Marka Boháče kromě pár centrů výrazně neohrozili. Na opačné straně si užíval většího prostoru mezi obránci Marko Alvir. Dokázal umotat celou obranu, střelu na branku poslal těsně vedle. V 61. mířil už přesněji, ale gólovou možnost zastavil Hrubý.
V 70. minutě si užili příbramští fanoušci nádherný moment. Treglerovu nahrávku si Rezek zkontroloval pohledem a míč poslal z voleje do šibenice - 3:0. Radostné emoce ani nestačily utichnout, když v 75. minutě dostal před vápnem spoustu místa Michal Škoda a jakoby chtěl napodobit svého spoluhráče s kapitánskou páskou. Povedenou střelou vymetl ten samý roh branky, dosáhl tak už na svůj 5. ligový gól v zelenočerných barvách. Stav zápasu tak byl už 4:0 a fanoušci volali po "búru". Ten už nepřišel, přesto příbramský Stadión Na Litavce viděl jedno z nejpřesvědčivějších vítězství zejména díky puncu, že Severočeši hrají dlouhodobě evropské poháry.

Ovace ve stoje a bouřlivý potlesk si tak mohl dnes užít skutečně každý, kdo přišel na tento zápas. Po sedmi kolech má 1.FK na svém kontě už 10 bodů.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School