FK PŘÍBRAM
18.05.2019
FORTUNA:LIGA, N4
2:1
Opava vs. Příbram
Online
Branky: 44. Schaffartzik, 85. Bernadina - 63. Fantiš
Žluté karty: Zavadil, Juřena, Smola - Fantiš, Soldát, Matoušek, Květ, Tregler
Červené karty: 86. Soldát
Rozhodčí: Orel - Flimmel, Vlček
Diváci: 3498
Opava: Fendrich - Schaffartzik, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil - Jurečka, Řezníček (73. Juřena), Janetzký (84. Bernadina) - Jursa - Smola. Trenér: Kopecký.
Příbram: Kočí - Nový, Kingue (17. Kodr), Tregler, Jablonský (46. Květ) - Rezek, Soldát - Antwi, Fantiš, Matoušek - Polidar. Trenér: Nádvorník.

Neuhlídali jsme opavské standarky a prohráli 1:2

Zdeněk Brož

Předposlední kolo nadstavby nás v Opavě nepotěšilo. Závěry obou poločasů totiž proměnili domácí v brankovou trefu, gól z kopačky Fantiše na tom nic nezměnil. O vstupu do baráže tak rozhodne až poslední kolo

Příbram potřebovala zvítězit v utkání 4. kola nadstavbové části, aby se vyhnula barážové nejistotě. A v začátku zápasu jsme si i první velkou šanci vytvořili my, když Jan Matoušek utekl po křídle. Přesnou nahrávku však neproměnil Fantiš v branku, když trefil střed brány i s gólmanem. Další šance si vytvářeli zejména domácí. Ve 21. minutě trefil svůj pokus těsně vedle Schaffartzik a podobně si počínal i Jursa. V závěru poločasu si Opava vytvořila velký tlak. Z několika šancí se netrefil Žídek a Schaffartzika vychytal Kočí. Ve 44. minutě však už kapituloval po další Schaffartzikově hlavičce - 1:0 pro domácí.

Po změně strana naskočil do sestavy Květ a i on sledoval v 50. minutě ránu Martina Nového, která prosvištěla kolem opavské branky. Nebezpečná byla i na opačné straně rána Řezníčka. Ondřej Kočí pak musel vychytat hlavičku Jursy, a dorážející Jurečka mířil nad branku. V 63. minutě jsme se dočkali vyrovnání. Rohový kop Nového doletěl nejprve ke Květovi, ten lehkou střelou mířil do růžku brány Opavanů. Brankář Fendrich srazil padající míč přímo do Fantiše a my se mohli radovat ze vstřelené branky - 1:1. Utkání, které bylo hodně nervózní, pak ukázalo divákům přehlídku žlutých karet. V 85. minutě se míč po jedné ze standardek domácího týmu odrazil od břevna naší branky, jenže byl tam také dobíhající Bernadina a vrátil Slezanům vedení - 2:1.
O minutu později se ve vápně dostal k míči Karel Soldát, mířil k brance, zastavení před střelou však bylo posouzeno jako simulování a po druhé žluté kartě putoval náš defenzivní halv do šatny.
Zápas tedy skončil bez našeho bodového zisku, navíc nás nepotěšil ani výsledek v Karviné, kde náš rival v boji o poslední nebarážový post Bohemians zvítězil a v tabulce nás opět předstihl. 

FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School