FK PŘÍBRAM
06.06.2020
FORTUNA:LIGA, 28. kolo
1:0
Zlín vs. Příbram
Online
Branky: 39. Poznar z pen.
Žluté karty: Čanturišvili, Hlinka, Bartošák - Dramé
Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch
Zlín:

Dostál – Cedidla (46. Bartošák), P. Buchta, Simerský, Matejov – Džafić, Jiráček (C), Hlinka (76. Conde), Čanturišvili – Janetzký (63. Jawo), Poznar (88. Azackij).

Příbram:

Melichar – Pazdera, Kingue, Dramé, Cmiljanovič (69. Škoda) – Antwi (77. Jindráček), Tregler, Polidar, Rezek (11. Soldát, 69. Pinc), Nový – Slepička (46. Zorvan)

O zápasu rozhodla penalta

Zdeněk Brož

Důležité utkání se čtrnáctým Zlínem jsme prohráli po jediné brance zápasu, kterou dali před koncem prvního poločasu domácí z pokutového kopu.

Příbram ve Zlíně nastoupila s pár změnami v základní sestavě. Jenže hned na začátku zápasu se zranil ještě také kapitán Jan Rezek a musel být už v 11. minutě střídaný Karlem Soldátem. Agresivním pojetím jsme se dostali k dvěma možnostem, rána Lukáše Pazdery však letěla nad branku, a podobně tomu bylo i při dělovce Mihailo Cmiljanoviče, který z voleje střílel nad bránu. Po půlhodině zápasu se dvakrát dostal ke střele domácí celek. Jiráček z hranice vápna poslal míč do rukavic Martina Melichara. Náš gólman o dvě minuty později zastavil jasnou tutovku, když vychytal Čanturišviliho.

Ve 39. minutě dostal po posouzení VAR domácí Fastav výhodu pokutového kopu, který Poznar proměnil navzdory tomu, že náš brankář vystihl směr střely - 1:0 pro Zlín. S tímto výsledkem šly oba týmy i po tříminutovém nastavení do kabin. Na druhou půli vystřídal trenér Horváth Miroslava Slepičku Filipem Zorvanem. První možnost ale měl domácí Janetzký, který z rychlého brejku střílel nad branku. V 62. minutě jsme přežili velkou šanci dvojice Janetzký, Poznar, která skončila nastřelenou tyčkou Melicharovy branky.

V 63. minutě zakončoval rychlou akci Emmanuel Anwti a brankář Dostál ji za pomoci břevna vytáhl na rohový kop. Neujala se ani střela Cmiljanoviče, která šla mimo branku a podobně to bylo i při akci, kterou zakončoval ve vápně Soufiane Dramé. Náš tým se snažil dostat do útoku, zatímco domácí se soustředili na to, aby nepřipoustili žádné riziko před svou brankou. Ze závěrečného tlaku se už nezrodila žádná příbramská šance, která by ohrozila bránu Zlína a tak jsme tentokrát z moravské půdy odjeli bez bodů.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School