FK PŘÍBRAM
30.09.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 10. kolo
5:0
Příbram vs. Olomouc B
Online
Branky: 34., 60, 74. Wágner, 50., 58. Surmaj
Žluté karty: Dudl, Sakala - Slavíček, Hadaš
Rozhodčí: Petřík - Kotalík, Cichra
Diváci: 672
Příbram:

Melichar – Stropek (84. Jeřábek), Sakala, Fišl – Čejka (72. Osmančík), Petrák, Zeronik (78. Novotný), Čermák, Dudl (78. Hájek) – Wágner (84. Anih), Surmaj

Olomouc B:

Fendrich – Slavíček, Bednár, Vepřek, Galus – Slaměna (11. Mikulenka, 63. Fiala), J. Sedlák, Fabiánek (63. Grygar) – Hadaš (63. Grečmal), Zlatohlávek (82. Uriča), J. Matoušek.

Parádní představení před TV kamerami

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Vysoké vítězství nad rezervou Olomouce okořenil hattrick Tomáše Wágnera a dvě branky nejlepšího příbramského střelce Davida Surmaje.

Do televizní předehrávky se Sigmou B udělali trenéři jednu změnu v základní sestavě, kdy do zálohy poslali Jakub Zeronika. Od začátku utkání jsme zatlačili na hosty, kteří mají v tabulce o jediný bod míň. Právě Jakub Zeronik byl první kdo vyzkoušel rukavice brankáře hostů. Obrovskou možnost měl v 10. minutě Daniel Stropek, ke kterému propadl míč po rohovém kopu a z voleje poslal bombu na bránu a gólman zastavil míč těsně před čárou. Nadějně pálil i Marcel Čermák a tribuny jen zahučely po střele těsně vedle. Ve 20. minutě si centr z rohu našel Tomáš Wágner a míč letí opět těsně vedle tyčky.

Důležitý moment tak přinesla až 34. minuta. Nádhernou kombinaci alá Barca v podání Davida Surmaje, Marcela Čermáka a Václava Dudla zakončuje do sítě Tomáš Wágner a otevírá brankový účet zápasu. Před poločasem mohl navýšit skóre David Surmaj, jeho střelu vytáhnul gólman mimo branku, do branky se nepodařilo namířit ani Danielu Stropkovi, když míč zastavil brankář u tyčky svojí brány.

Po změně stran přišel gólový uragán. V 50. minutě prolítnul obranou David Surmaj a neomylně zamířil balón na zadní tyč - 2:0. Uteklo jen pár minut a tentokrát si připravil Václav Dudl lahůdkovou asistenci znovu pro nejlepšího střelce týmu Davida Surmaje. Hlavou nebylo těžké trefit branku - 3:0. A naši byli při chutí. Hned z další akce kopeme roh a na míč nejlépe číhá Tomáš Wágner a znovu se míč zastavuje až v brance - 4:0!!! Stadiónem vládne opravdová euforie. 

Podaří se někomu z útočníků trefit hattrick? Nečeká se ani dlouho, jen do 74. minuty. Střídající Pavel Osmančík posadí další pěkný centr do vápna, kde si nejvyšší Tomáš Wágner pohlídá zakončení do protipohybu brankáře a je tu bůr - 5:0. Na Litavce tak vidíme po letech hattrick v soutěžním zápase. Fanoušci ještě čekají, zda se povede raritní kousek, že bychom viděli i hattrick č. 2. David Surmaj se dostane ke dvěma zakončením, ale jeho bomby letí vedle tyče. Zejména ta rána v nastaveném čase po brance volala. Tým s brankářem Martinem Melicharem si pohlídal i čisté konto, byť musel být náš gólman v černém dresu v poslední minutě zasahovat před nebezpečnou hlavičkou Bednára.

Tým mohl společně s fanoušky oslavit jednu z nejvýraznějších výher v ligové, respektive druholigové soutěžní historii. O to milejší bylo, že už mohl naživo sledovat tento zápas uzdravený prezident klubu Jaroslav Starka.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School