FK PŘÍBRAM
20.01.2021
FORTUNA:LIGA, 14. kolo
2:1
Č. Budějovice vs. Příbram
Online
Branky: 76. Čolić (pen.), 79. Mršić - 5. Zorvan
Žluté karty: Drobný - Zorvan
Červené karty: 40. KIngue
Rozhodčí: Matějček – Hájek, Melichar
Č. Budějovice:

Drobný – Čolić, Králik, Talovierov, P. Novák – Čavoš, M. Valenta (46. Ledecký) – Brandner (46. Ekpai), Javorek (90. Mészáros), Mršić (90. Skovajsa) – Alvir (85. L. Havel)

Příbram:

Kočí – Laňka, Tregler, Kingue, Cmiljanović – Nový (85. Januška), Zorvan (77. Vávra), Soldát, Hájek (77. Kvída), Vais (62. Vilotić) – Voltr (62. Dočekal)

Příbram v oslabení padla

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram nedokázala v oslabení udržet nadějné vedení a na půdě Českých Budějovic prohrála 1:2.

Příbram musel do dohrávaného utkání 14. kola nastoupit bez dvou svých nejzkušenějších hráčů. Kapitána Jana Rezka nepustilo na trávník svalové zranění z utkání s Plzní a Tomáš Pilík pykal za 4 žluté karty.

Hosté na svého soupeře vlítli a budějovická obrana se měla co otáčet. Ve třetí minutě se k dobré střele dostal Zorvan a Drobný měl plné ruce práce. Oba hráči si souboj zopakovali a tentokrát byl příbramský záložník úspěšný a svůj průnik z křídla zakončil mezi Drobného nohy. Příbram nadále pokračovala v aktivitě a opařeného soupeře uzamkla na jeho polovině. Teprve po dvaceti minutách se domácí vzpamatovali a hra se více vyrovnala. 

První opravdu vážné varování dostali hosté ve 37. minutě. Na dlouhý Drobného výkop si naběhl Mršić a daleko před pokutovým územím napálil míč pouze do Kočího. Příbramská obrana bohužel nevzala varování vážně a před poločasem za to bylo potrestána. Další dlouhý míč za obranu skončil chybou mezi Kočím a Kinguem, která vyústila faulem a červenou kartou pro KIngueho. Pro kamerunského obránce to bylo letos již druhá.

Druhý poločas se pak odehrál dle očekávaného scénáře. Domácí ve snaze o využití početní výhody drželi míč a snažili se otevřít příbramskou obranu. Dlouho to vypadalo, že hosté budou úspěšní a dokáží Budějovice nepouštět do vyložených příležitostí. Vše zlomila až 75. minuta. V pokutovém území fauloval Cmiljanovič Čoliće a nařízenou penaltu sám faulovaný s přehledem proměnil. Za další tři minuty se domácí radovali podruhé. Střelu Mršiče ještě lehce tečoval Mihajlovič a Kočí musel znovu lovit míč za sítě.

Domácí se po druhé brance uklidnili a nedovolili již oslabené Příbrami vyrovnat. Jedinou příležitost měl střídající Dočekal, ale v závaru před brankou nedokázal trefit míč.  

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School