FK PŘÍBRAM
30.10.2017
Juniorská liga, 13. kolo
6:0
Příbram vs. Č. Budějovice
Online
Branky: 41. a 69. Matoušek, 49. a 89. Ric, 39. Laňka, 52. Antwi (p)
Žluté karty: Kalousek, Hála, Tomek (ČB)
Rozhodčí: Pechanec – Poživil, Černý
Diváci: 60
Příbram: Kočí – Šíma (59. Jelínek), Holý, Vávra, Tarczal, Ric, Průcha (77. Hloušek), Laňka (77. Lukavský), Matoušek Jan (77. Pecka), Jandera (59. Polidar), Antwi
Č. Budějovice: Coufal – Chylík, Řehoř, Hála, Kadlec K. (59. Kadlec V.), Matoušek Jak. (46. Jáša), Tomek, Škoda, Štifter, Kalousek (78. Kortiš), Krejčí (68. Grigera).

Příbram vrátila Budějovicím potupnou porážku, vyhrála 6:0

Tomáš Větrovský

Pátá výhra v řadě, navíc vysoká 6:0. České Budějovice nebudou na utkání v Příbrami vzpomínat v nejlepším. Domácí Středočeši se totiž rozstříleli, po dvou zásazích Matouška a Rice a jedné trefy Laňky a Antwiho vyhráli vysoko 6:0. Druhá Příbram tak v tabulce odskočila Mladé Boleslavi na rozdíl čtyř bodů.
Příbram se v úvodním poločase střelecky trápila. Když už ovšem vše směřovalo k poločasové remíze, tak se v krátkém sledu v rozmezí 39. – 41. minuty prosadila kapitánem Denisem Laňkou a Janem Matouškem. To dodalo favoritovi zápasu velký elán. Hned na startu druhého dějství totiž překonal Coufala po rozehrání rohového kopu gólem na 3:0 Lukáš Ric. O osudu duelu se zdálo být rozhodnuto a ve hře už bylo víceméně pouze překonání Kočího v domácí brance. Tyto predikce se vyplnily do posledního puntíku. Příbram byla v kontextu celého utkání více na balonu, Jihočeši měli méně střeleckých pokusů. Domácí juniorka navíc proměnila pokutový kop v 52. minutě, kdy si balon postavil Emmanuel Antwi a kopačka hráče, který v letošní sezoně hrál již ze Slavii, byla přesná. Hostující mužstvo už chtělo být v šatně. Ale soupeř měl ještě dost času, aby dal Budějovicím pořádný debakl. Na potupnou sedmičku, stejně jako v duelu s Bohemkou, nedošlo. Ale poté, co se mezi střelce podruhé zapsali Jan Matoušek a Lukáš Ric, už bylo hotovo. Sudí Pechanec nenastavil ani minutu. Ostatně, nebyl k tomu žádný důvod. A tak Příbram brala z domácího souboje s Budějovicemi tři body za jednoznačnou výhru vypsanou poměrem 6:0.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School