FK PŘÍBRAM
14.05.2019
FORTUNA:LIGA, N3
1:4
Bohemians vs. Příbram
Online
Branky: 2. Vaníček – 32. Mingazov, 44. Kingue, 50. Matoušek, 85. Polidar
Žluté karty: Krch, Hůlka - Polidar
Rozhodčí: Berka – Flimmel, Šimáček
Diváci: 3055
Bohemians: Fryšták – Hůlka (74. Hašek), Krch, Pokorný – Dostál, Vacek, Ljovin (46. Puškáč), Bartek – Reiter, Júsuf Hilál (86. Záviška), Vaníček
Příbram: Kočí – Nový, Tregler, Soldát, Antwi – Mingazov (89. Jablonský), Kingue, Rezek, Fantiš – Matoušek (90. Skácel) – Polidar (86. Kodr)

Prokletí z Ďolíčku jsme zlomili v nadstavbě!

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbram se dokázala oklepat z rychlého obdrženého gólu a po nejlepším venkovním výkonu sezóny poprvé v historii vyhrála na půdě Bohemians 1905.

Třetí kolo nadstavbové části přivedlo Příbram na neoblíbenou půdu Boheminas 1905, kde nikdy v minulosti nedokázala zvítězit. Utkání navíc začalo pro hosty hrůzostrašně, když hned ve druhé minutě po nedůrazu v pokutovém území vstřelil úvodní branku Vaniček. 

Hosté byli po úvodním tvrdé ráně hodně otřesení a byli nuceni se bránit dalším útokům soupeře. Po úvodní čtvrthodině se však hra vyrovnala a začalo být živo i před domácí brankou. V dobré pozici se objevil Matoušek, ale jeho pokus z velkého úhlu vyrazil brankář na rohový kop. Ve 22. se k velkému sólu rozběhl aktivní Matoušek a v pokutovém území byl faulován Krchem. V nařízené penaltě se postavil kapitán Jan Rezek, ale prudkou ranou poslal míč nad. Vyrovnat pak mohl Polidar, ale jeho střelu zastavila tyčka. Hosté se tak dočkali zaslouženého vyrovnání ve 32. minutě. Matouškovu střelu mezi obránci dokázal brankář jen vyrazit před sebe a Ruslan Mingazov poslal pohodlně míč do branky. V další dobré příležitosti se objevil Fantiš a technickou střelou mířil jen těsně vedle. Vedení hostům pak dal při rohovém kopu Olivier Kingue, který se hlavou prosadil po rohovém kopu.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči Příbrami a v 50. minutě se dočkali další branky. Rychlík Matoušek si pohrál se třemi obránci a pohodlně vstřelil svojí osmou letošní branku. Zbytek poločasu se pak nabízel podobný obrázek. Domácí se snažili útočit a následně jen s vypětím sil hasili rychlé průniky Příbrami. Krátce před koncem utkání pak již nedokázali ubránit dobře hrajícího Matěje Polidara, který po pěkné přihrávce od Matouška vstřelil svoji první ligovou branku.

Příbram si tak připsala velmi důležité body do tabulky o záchranu a zároveň zlomila dlouhá léta trvající čekání na výhru v Ďolíčku!

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School