FK PŘÍBRAM
17.03.2019
FORTUNA:LIGA, 25. kolo
0:2
Příbram vs. Slavia
Online
Branky: 3. Olayinka, 65. Hušbauer
Žluté karty: Hlúpik, Průcha - Kúdela
Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Antoníček
Diváci: 7132
Příbram: Kočí - Jablonský, Tregler, Kodr, Nový - Voltr (81. Polidar), Průcha (79. Kilián), Soldát, Květ, Fantiš - Keita (56. Hlúpik)
Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený (84. Frydrych) – Hušbauer, Král – Olayinka, Baluta (64. Traoré), Zmrhal – Milan Škoda (C) (60. Van Buren)

Proti rozjeté Slavii jsme na body nedosáhli

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Největší návštěva sezóny sledovala vítězství rozjeté Slavie Praha. Největší šanci našeho týmu neproměnil Roman Květ, který z penalty přestřelil.

Do zápasu proti Slavii Praha nemohl náš klub nasadit hned čtyři hráče, kteří jsou na hostování u Litavky - Jan Matoušek, Matěj Chaluš, Ruslan Mingazov a Olivier Kingue. Nad poměry zaplněný stadión Na Litavce, kam se přijelo podívat mnoho fanoušků Slávie, i těch fotbalových příznivců, kteří prostě chtěli vidět nejlepší český tým současnosti na vlastní oči.

Ikdyž v první možnosti zápasu zahrozila Příbram po standardní situaci, tak už ve 3. minutě šli do vedení hosté. Mezi obranu si naběhl Olayinka a překonal Kočího - 0:1.

Obrdžená branka zaskočila náš tým a byl vidět velký respekt vůči soupeři. Ten jsme setřásli až po pár minutách, kdy se náš tým vrátil ke své kombinační hře. První dobrou šancí byla střela z rohu vápna od Martina Nového, brankář hostů ji stačil jen vyrazit před sebe. V dobré pozici mohl mířit do brány i Roman Květ, ale jeho pokus zastavil poslední obránce. Ještě lepší měl šanci Radek Voltr, když jeho pokus mířil těsně vedle tyče Koláře.

Slavia i ve druhé půli byla zaměřena zejména na pozornou obranu a nechtěla hlavně pustit náš tým do šance. To se i tak povedlo našemu týmu, když standardka přistála na hlavě bránícího Ngadea a ten trefil tyč vlastní branky! Ondřej Kočí musel pak vytáhnout skvělý zákrok proti Balutovi. V 65. minutě však hosté ukázali svoji sílu. Po rychlé akci se dostal k hlavičce Hušbauer a do branky svého bývalého týmu dal branku na 0:2. 

V 70. minutě mohl náš tým snížit. Sudí po konzultaci s videorozhodčím šel posoudit zákrok Krále k opakovanému záběru a nakonec ukázal na penaltový puntík. Jenže obrovskou šanci nedokázal proměnit Roman Květ, když prudkou ránu namířil nad branku Slavie. K prvnímu ligovému zápasu pak v závěru poslal trenér Josef Csaplár Matěje Polidara. Skóre na naší straně nezměnila ani rána Květa z přímého kopu, která šla mimo branku soupeře. Poslední šance zápasu, kterou měl na kopačkách Olayinka pak byla úspěšně ubráněna, poprvé jsme však na jaře na domácím stadiónu nebodovali.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School