FK PŘÍBRAM
20.03.2021
FORTUNA:LIGA, 24. kolo
1:1
Příbram vs. Brno
Online
Branky: 56. Voltr - 28. Texl
Žluté karty: Rezek, Kingue, Nový - Záhumenský
Rozhodčí: Ginzel – Vlček, Antoníček
Příbram:

Šiman – Nový, Kvída, O. Kingue, Cmiljanović – Pilík, Tregler, Rezek, Antwi (80. Vávra), Zorvan (86. S. Kingue) – Voltr (86. Dočekal).

Brno:

Berkovec – Endl, Pernica, Gajić – Jan Moravec, Bariš, Pachlopník (82. Hladík), Záhumenský, Texl – A. Fousek (67. Reiter), Fila (67. Růsek).

Remízová premiéra trenéra Valachoviče

Zdeněk Brož

Zajímavé a rušné utkání bylo k vidění v sobotním odpoledni u Litavky. Náš tým nakonec vybojoval remízu po vyrovnávací brance Voltra.

Příbram šla poprvé do zápasu pod vedením nového trenérského týmu s Jozefem Valachovičem. Úvodní minuty utkání si vzali do aktivity hosté, kteří se aktivitou tlačili před branku, ale žádné nebezpečné zakončení neukázali. Naopak náš tým mohl v 9. minutě těžit z přímého kopu, jenže Tomáš Pilík neohrozil svoji střelo prostor mezi třemi tyčemi. Brno ve 22. minutě dosáhlo branky, ale po zásahu VAR byl gól odvolán kvůli hraní rukou. Jenže Brno nesložilo zbraně a z další podobné akce už skóroval Texl, který tečoval míč před brankovou čárou - 0:1. Náš tým se v této fázi hry nedokázal prosadit, i proto se do poločasu skóre neměnilo. 

Do druhého poločasu konečně zapnul náš tým vyšší stupeń a brzy za to byl odměněn. Po rohovém kopu prodloužil hlavou Zorvan za sebe k Radku Voltrovi, a ten v pohodě skóroval - 1:1! Jakoby dala vstřelená branka křídla našemu týmu. I v dalším rohovém kopu ukázal náš tým fotbalové myšlení, když Filip Zorvan posunul na Mihailo Cmiljanoviče a tomu sebral branku výborným zásahem hostující brankář. Nenudil se ani náš brankář Jakub Šiman a dvakrát chytil nebezpečnou střelu. V 77. minutě si důrazem vybojoval tutovku Emanuel Antwi a sám před brankářem pálil pouze do rukavic brankáře brněnského týmu. V nastaveném čase zachránil náš tým dalším výborným zákrokem Jakub Šiman, když chytil ránu Endla. Oba soupeři se tak rozešli v této sezóně opět s remízou 1:1.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School