FK PŘÍBRAM
19.10.2019
FORTUNA:LIGA, 13. kolo
3:1
Slavia vs. Příbram
Online
Branky: 63. Souček (pen.), 68. vlastní Kodr, 73. Souček - 31. Škoda
Žluté karty: Kúdela - Cmiljanovič, Dramé
Rozhodčí: Zelinka - Kubr, Pečenka
Slavia: Kolář - Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený - Souček - Masopust (79. Van Buren), Hušbauer, Ševčík, Provod (54. Stanciu) - Milan Škoda (61. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Příbram: Kočí - Nový, Kingue, Kodr, Cmiljanovič - Voltr, Kříž (70. Hájek), Petrák, Dramé (86. Šimek), Polidar - Michal Škoda (74. Stuparević). Trenér: Nádvorník.

Slavii jsme vzdorovali i díky Škodově brance přes hodinu

Zdeněk Brož

Statečný boj předvedl náš tým na půdě současného fenoména českého fotbalu. Vyhráli jsme první poločas po gólové trefě Škody, ve druhé nás zlomila až penalta a vlastní branka. Výsledné skóre zápasu nakonec bylo 3:1 pro Slavii Praha.

Příbram v utkání se Slavií nemohla využit hned 5 hráčů z tradiční sestavy. Rezek, Tregler a Soldát chyběli kvůli trestu za čtyři žluté karty, dalším do party byl Marko Alvir, kterému start v zápase znemožńoval fakt, že přišel na hostování právě ze sešívaného celku. Kvůli zdravotním problémům chyběl i Martin Zeman. I proto dostal příležitost poprvé v lize Adam Petrák a na premiéru před zaplněným Edenem určitě jen tak nezapomene. Kapitánskou pásku převzal Michal Škoda a mohl si užít vskutku netradiční moment, když společně se svým bratrem Milanem vedli jako kapitáni své týmy do zápasu.

Hned na začátku zápasu jsme přežili šanci Milana Škody, který se obejvil před Ondřejem Kočím po rychlé akci. Naštěstí mířil vedle. To bylo pro dlouhé minuty vše, domácí favorit hrající Ligu mistrů nedokázal projít naší pozornou obranou, spoustu míču také zachytil náš gólman. Ve 30. minutě zastavil Kúdela žlutým zákrokem rozběhnutého Michala Škodu. Z přímého kopu napálil svoji dělovku Martin Nový do tyče Kolářovy branky. Odražený míč si bleskově našel Michal Škoda a rozjásal svůj tým i skupinku našich příznivců! 0:1. Takové skóre svítilo i po čtyřicetipěti minutách na tabuli, když šly oba celky do kabin.

Po změně stran přišla Slavia s náporem. Ondřej Koči výborně vychytal Masopustovu šanci už ve 48. minutě a o minutu později dobře vykryl i možnost Ševčíka. Tlak byl místy i drtivý. Do hry přišel i Stanciu, který měl v 62. minutě dobrou šanci, naštěstí pálil vedle. Brankář Kočí pak zázračně chytil šanci Frydrycha. Jenže tím naše odolnost skončila. V 63. minutě sudí odpískal proti nám pokutový kop, který proměnil Souček - 1:1. Domácí mohli jít dokonce hned do vedení, Hušbauer střílel vedle naší branky. V 68. minutě se po přímém kopu dokutálel míč až za naší brankovou čáru. Rozpačité pohledy však nakonec rozhodčí utnuli tím, že branka i bez pohledu přes VAR platí a od 68. minuty tak Slavia vedla 2:1.
Brankář Kočí i nádále držel náš tým od přídělu, když chytil famozním zákrokem pecku z kopačky Hušbauera. V 73. však už byl krátký na hlavičkujícího Součka - 3:1. V 75. minutě se po krátkém pobytu na place blýskl zelenočerný Filip Stuparević. Sebral míč chybují obraně a z 20 metrů poslal dělovku jen pár čísel nad branku Koláře. Na opačné straně o kousek přesněji mířil Tecl, když trefil břevno. Další branku jsme už nakonec neinkasovali, naopak mohl snížit znovu Stuparević, slibný brejk však zakončil střelou, která byla zablokovaná bránícím Kúdelou a zbyl z toho jen rohový kop.
Zápas proti Sešívaným jsme prohráli 3:1, poprvé v sezóně jsme se konečně trefili do sítě na hřišti soupeře. Od fotbalové senzace nás dělilo jen 30 minut, body však nakonec zůstaly u papírového favorita v Edenu.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School