FK PŘÍBRAM
27.09.2020
FORTUNA:LIGA, 5. kolo
1:3
Příbram vs. Sparta
Online
Branky: 28. Vávra - 24. Juliš, 45. Ladislav Krejčí I, 69. Ladislav Krejčí II.
Žluté karty: Pinc, Rezek
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hájek - Lerch (video)
Diváci: 1800
Příbram:

Kočí - Nový, Tregler, Kleščík, Cmiljanovič - Soldát (85. Budínský), Folprecht - Pilík (73. Belej), Rezek, Vávra (73. Boakye) - Pinc (66. Hájek).

Sparta:

Heča - Plechatý, Čelůstka, Hanousek - Karlsson (62. Polidar), Ladislav Krejčí II, Sáček, Dočkal, Ladislav Krejčí I - Juliš (81. Kozák), Hložek (50. Trávník).

Slibný výkon na Spartu gólově nestačil

Zdeněk Brož

Proti Spartě se náš tým prezentoval velmi dobrých výkonem, který však soupeř převážil v nastřílených brankách. O jediný gól našeho celku se postaral Stanislav Vávra.

Do těžkého zápasu proti Spartě šla Příbram po bláznivé čtrnáctidenní pauze ovlivněné koronavirovou karanténou, která byla uvalena na velkou část týmu. A ani pro zápas proti letenským neměl kouč Pavel Horváth k dispozici kompletní sestavu. V základu se poprvé představil nově příchozí Zdeněk Folprecht, na lavičce byla připraveni potenciální ligoví nováčci Vít Kolář, Denis Budínský, František Belej i Jakub Šiman.

Vyprodaný stadion, který přes všechna omezení čítal 2000 diváků sledoval statečný souboj našeho týmu proti favorizované Spartě. Náš tým měl velkou možnost už v 7. minutě když po rohovém kopu hlavičkoval Peter Kleščík těsně nad branku. Neujala se ani Pilíkova střílená nahrávka před bránu, která minula několik příbramských kopaček. Ještě větší možnost měl ve 22. minutě Jan Rezek. Po rozehrávce standardky dostal přihrávku za obranu a sám před Hečou nestačil lépe a důrazněji trefit míč směřující vpřed. Až s děsivou pravidelností trestá fotbalová štěstěna u Litavky situace "nedáš - dostaneš". 

Hosté ve 23. minutě totiž v první vážnější možnosti využili křižnou nahrávku Krejčího na Juliše v první gól zápasu. Ovšem my jsme dlouho nesmutnili. Nejpve zahodil gólovku Dušan Pinc, který se prodral k míči po autovém vhazování. Po pěti minutách od obdržené branky totiž dostal od Mikiho Cmiljanoviće nabíhající Stanislav Vávra a před Hečou se zachoval zkušeně. Přehozením překonal gólmana Sparty a vyrovnal na 1:1.

Na konci první půle však znovu zahrozila Sparta. Nejprve pálil nad břevno Karlson, ve 45. minutě bohužel přišla druhá branka hostů. Trefil se Ladislav Krejčí st. či také "Itálie" - jak jej označují sami Sparťané, když dostal přesný centr na hlavu. Do kabin jsme tak se skórem, ve které taháme za kratší konec - 1:2.

Ve druhé půli měl v 53. minutě tutovku Tomáš Pilík. Zkušenému borci, který zápasem se Spartou vyrovnal s 234 ligovými startami za Příbram rekord Marcela Máchy, utekl v osamocené pozici před brankářem míč a připravil se tak o snadné zakončení a možná i vyrovnání. Na opačné straně hasil nebezpeční Ondřej Kočí před Krejčím st. V 69. minutě však se skóre už měnilo a k naší nelibosti to byla Sparta, která díky Krejčímu ml. dala branku po rohovém kopu - 1:3. 

Ikdyž zbývalo do konce zápasu ještě dostatek času, morálka na obrat se výrazně oslabila a zápas se nakonec dohrál už bez změny. A protože ani nepřišly lepší šance z naší strany, k vyrování či kosmetickému snížení výsledku už nedošlo. Hosté si tak od Litavky odvezli už 5. výhru v řadě. Nám po čtyřech odehraných zápasech v tomto ročníku zůstal 1 bod v tabulce.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School