FK PŘÍBRAM
05.10.2019
FORTUNA:LIGA, 12. kolo
0:0
Příbram vs. Olomouc
Online
Branky: bez branek
Žluté karty: Rezek, Tregler, Soldát - Houska
Rozhodčí: Julínek - Podaný, Šimáček
Diváci: 1860
Příbram: Kočí – Tregler, Kodr, Kingue, Cmiljanović – Nový (90. Polidar), Soldát, Rezek, Zeman – Alvir, Škoda (73. Stuparevič).
Olomouc: Reichl – Zahradníček (88. Kerbr), Beneš, Jemelka, Vepřek – Houska – Pilař, P. González (90. Texl), Plšek, Falta – Nešpor (81. Greššák).

Šnůru pořážek jsme zastavili bezbrankovou remízou

Zdeněk Brož

Zlepšená defenzivní hra přinesla týmu i brankáři Kočímu čisté konto. Malá efektivita v útoku naopak znamenala, že s Olomoucí jsme remizovala bezbrankovým výsledkem

Příbramský tým znovu nastoupil s Ondřejem Kočím v brance a na kraj obrany se znovu vrátil uzdravený Mihailo Cmiljanovič. Už od začátku zápasu ukazoval náš tým, že chce zlomit nepříznivou šnůru porážek z posledních zápasů. V 6. minutě MIchal Škoda převzal nahrávku od Jana Rezka a mířil těsně vedle branky. Na opačné straně zahrozil Plšek, když mířil vedle branky.

Vytvořili jsme si několik zajímavých akcí, v jedné z nich prováhal šanci na střelu Martin Nový a odražený míč ještě střílel Marko Alvir, jeho rána však byla zablokovaná. Jeden z rohových kopů byl ještě slibnější. Jan Rezek se totiž dostal k míči na hranic vápna, jenže z dobré pozice poslal svoji dělovku těsně nad branku. Konec poločasu mohl gólově zakončit Michal Škoda, ale v dobré pozici netrefil míč.

Po přestávce jsme se dostali v 51. minutě k přímému kopu, který stříel Marko Alvir, jenže brankář stačil míč vyrazit na rohový kop. O tři minuty později další roh přinesl tutovku zápasu. Vrácený míč před branku se dostal k zcela volnému Olivieru Kinguemu, který s malého vápna hlavičkoval nikým nestrážen těsně nad břevno olomoucké brány.
Neproměněné šance jsme naštěstí nemuseli tak litovat, když po Faltově dělovce zvonila tyč Kočího branky. To bylo štěstí zase na naší straně. Víc ze hry jsme měli nadále my. Rezkovu střelu opět zastavil brankář Olomouce Reichl. V 70. minutě chtěl zopakovat svou ránu Falta, tentokrát na míč Kočí dosáhl a vytlačil jej mimo tři tyče. 

Závěrečné minuty zápasu byly stále ve znamení naší snahy o skórování. Kodrova hlavička po rohovém kopu šla nad, střídající Filip Stuparevič byl pro obranu také velmi nebezpečný. I on se dostal k jednomu centrovanému míči, jenže netrefil ideálně a míč si obrana s gólmenem pohlídali. Zato brejk čtyři na tři, který táhl Rezek vypadal ještě slibněji. Zakončení na sebe vzal mladý srbský útočník, jeho velmi dobrou střelu vytáhnul konečky prstů brankář na další roh. To už běžela 86. minuta. Nastavený čas už další možnosti navzdory tlaku nepřinesl a tak jsme cíl splnili jen částečně. Spokojenost může být s čistým kontem, chyběla nám však vstřelená branka k zisku tří bodů.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School