FK PŘÍBRAM
15.05.2021
FORTUNA:LIGA, 32. kolo
1:0
Příbram vs. Jablonec
Online
Branky: 77. Mezera
Žluté karty: Mezera, Pilík, Antwi - Kratochvíl, Zelený, Pleštil
Rozhodčí: Marek - Paták, Hock
Diváci: 162
Příbram:

Šiman - Nový, Kingue S., Kingue O. (40. Cmiljanovič), Mezeza - Pilík, Rezek, Zorvan (90. Kvída), Soldát, Vávra (84. Antwi) - Lubega (90. Voltr)

Jablonec:

Hanuš – Štěpánek, V. Kubista, Zelený, Krob (85. R. Hrubý) – Hübschman (82. Chramosta) – Pleštil (66. Smejkal), Považanec, Kratochvíl, Jovović (66. Pilař) – Doležal

Tři body vystřelil Mezera

Zdeněk Brož

Výborný výkon našeho týmu nakonec vyústil ve tříbodový zisk, který vystřelil premiérovou ligovou brankou Jirka Mezera.

Další důležité utkání nás čekalo ve 32. kole. A k tomu ne moc snadný soupeř, protože Jablonec bojuje se Spartou o druhou příčku ligové tabulky. A byli to právě hosté, kteří ohrozili naši branku už ve 4. minutě. Považanec z blízka nastřelil tyč. Pak se začal osmělovat i náš tým. Edrisa Lubega byl nachytán v ofsajdu a Stanislav Vávra ukázal zajímavou kličkovanou ve vápně, k zakončení se však nedostal. Po centrované standardce pak hlavičkoval v 15. minutě nad branku Karel Soldát. Náš tým byl v těchto pasážích utkání lepší, tlačil se před branku Jablonce, ale výsledkem bylo několik nebezpečných centrů a pasů před branku Hrubého. 

Ve 27. minutě chytil tutovku Kratochvílovi náš gólman Jakub Šiman. Ve 34. minutě ukázal náš tým rychlou akci zakončenou centrem Tomáše Pilíka na Edrisu Lubegu, ale gólman hostů byl opět pozorný. Ve 37. minutě se zranil Olivier Kingue, do hry přišel střídající Mihailo Cmiljanovič. Víc jsme v prvním poločasu neviděli. 

Po změně stran musel zachránit při centrovaném míč Šiman. Na opačné straně se málem dostal k špatně rozehranemu míči Lubega, před kterým gólman zasáhl na poslední chvíli. V 60.minutě zkusil štěstí střelou Zorvan, míč v pohodě chytil brankář hostů. V 77. minutě odšpuntoval zápas Jiří Mezera! Přesnou dorážkou rozvlnil síť jablonecké branky a poslal náš tým do vedení 1:0. Hned z obratu mohli hosté vyrovnat, jenže Šiman předvedl zákrok z kategorie snů! Výborný obětavý výkon pokračoval i nadále. Hostující tým jsme nepustili k žádné další šanci a zaslouženě urvali tři body!

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School