FK PŘÍBRAM
22.05.2022
Česká liga žáků U 15, 22. kolo
5:3
Příbram vs. Sparta
Branky: 18., 44. Němec, 57., 71. Kareš, 53. Červenka - 28. Vodolán, 31. Holinka, 80. Chrastina
Žluté karty: Střeska
Rozhodčí: Polena - Soukup, Korol
Diváci: 60
Příbram:

Karas – Nikl, Zápotočný, Hevessy, Havelka – Červenka (65. Sůra), Vaněček (41. Zelenka), Kindlmann, Čadek – Kareš ( 72. Kudelňák), Němec (72. Sadílek)

U15 - Cenná výhra nad Spartou

Jaroslav Brunclík

Na domácím hřišti nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů AC Sparta Praha. Soupeř nastoupil asi s pěti hráči mladšího ročníku, ale to nesnižuje jeho kvalitu a naše vítězství.

Zápas začal trošičku nervózně z obou stran, ale postupně se utkání zkvalitnilo. Do vedení jsme se dostali v 18. minutě po faulu na Honzu Kareše v pokutovém území. Pokutový kop proměnil s jistotou Lukáš Němec. Poté se hra odehrávala nahoru, dolů. Ve 28. minutě soupeř udeřil po centru a špatné komunikaci naší obrany, lehce vyrovnal na 1:1. Hned vzápětí opět po našem nedorozumění v obraně soupeř otočil na 1:2. Oba góly jsme jim doslova darovali. Takto skončil první poločas.

Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním porvat se o lepší výsledek a snažit se ho otočit. Hned ve 44. minutě po centru Vojty Havelky vyrovnal na přední tyči důrazný Lukáš Němec. Poté nás podržel svým zákrokem Sam Karas a v 53. minutě po centru Vojty Havelky a prodloužení hlavou Lukášem Němcem se na zadní tyči prosadil Adam Červenka. Hned v 57. minutě byl ve vápně faulován agilní Honza Kareš a sám pokutový kop s přehledem proměnil. V 71. minutě jsme se postarali o zvýšení stavu už na 5:2 po kombinaci na straně hřiště a centru Adama Čadka a správném postavení Honzy Kareše, který svou druhou brankou navýšil naše vedení. Soupeř už výsledek kosmeticky upravil v poslední minutě, ale to naši radost nezkazilo. Musím mužstvo pochválit za odvedený výkon a zisk důležitých bodů. Pokusíme se navázat na výkon v dalším mistrovském utkání v Pardubicích. Děkujeme všem za podporu.

Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School