FK PŘÍBRAM
30.04.2024
ČDŽ U 15, 24. kolo
2:3
SK Petřín Plzeň vs. FK PŘÍBRAM
Branky: 25., 29. Súlovec - 33. Šťástka, 66. Lesák, 68. Laňka
Rozhodčí: Kripner - Fremund, Bártička
FK PŘÍBRAM:

Bezouška – Beran (41. Bartík), Garlík, Šťástka, Lesák – Frank (72. Budín), Soběslav, Ngo, Lantora – Jager, Laňka

U15 - Obrat po přestávce

Jiří Smola

K dalšímu mistrovskému utkání jsme cestovali do Plzně, kde jsme se utkali s týmem SK Petřín.

Naším přáním bylo co nejdříve vstřelit úvodní branku a otevřít si tak hluboký obranný val domácích, se kterým jsme tak trochu počítali. Defenzivní pojetí soupeře se potvrdilo, ale nám se nedařilo žádné naše útočné snažení přetavit v kýžený úvodní gól. Vytvořili jsme si minimálně tři, čtyři „loženky“, ale ne, a ne to tam padnout. Míč jsme povětšinou kontrolovali my, ale bylo to takové jalové. Naproti tomu velmi pozorný soupeř, když byla sebemenší příležitost tak bez váhání pohrozil rychlým kontrem. No a jak to bývá, „nedáš, dostaneš“ platilo i tentokrát. Petřínští v rozmezí pěti minut úspěšně sehráli dva brejky jak přes kopírák, a my tak dokonce prohráváme o dva! To opravdu nechceš… Do poločasu se nám podařilo po rohovém kopu Šimonem Šťástkou dotlačit konečně míč do domácí sítě a snížit na rozdíl jedné branky.

Své jsme si v kabině k tomu řekli a odhodlaně vstoupili do druhého poločasu za otočením vývoje utkání. První minuta, naše útočná akce a hned zahazujeme gólovou šanci. Poté následovali další, ale naše koncovka byla mírně řečeno nic moc. Zatlačili jsme domácí do jejich vápna, ale byla to taková „házenkářská“ obehrávaná bez zrychlení a hlavně překvapení. Když už se zdálo, že náš tlak a aktivita uvadá, tak přišla standardní situace a po ní na zadní tyči důsledný Láďa Lesák vyražený míč hlavou dostává do domácí svatyně. Pár minut na to domácí váhají s rozehrávkou, ve které chybují a Martin Laňka už věděl, jak s nabídnutou příležitostí naložit. Dostáváme se tak konečně do vedení. V poslední desetiminutovce opět „spálíme“ několik šancí na odskočení, a tak musíme až do závěrečného hvizdu tvrdě bojovat o cenné vítězství.  

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School