FK PŘÍBRAM
30.05.2024
ČDŽ U 15, 28. kolo
2:2
Písek vs. Příbram
Branky: 10., 45. Chovanec - 23. Budín, 60. Lesák
Žluté karty: Baďura, Havel, Čadek
Rozhodčí: Lovětínský - Černý Ťupa
Příbram:

Bezouška – Čížek, Garlík, Šťástka, Lesák – Bartík (72. Vávra), Soběslav, Ngo, Frank – Laňka, Budín (53. Jager)

U15 - Remíza v důležitém utkání

Jiří Smola

Na tento zápas o čelo soutěžní tabulky jsme se všichni moc těšili.

Musíme si ale přiznat, že starosti nám v posledních dnech dělá hlavně zdravotní stav našeho týmu. K dlouhodobě zraněným hráčům se postupně přidávají nějaké ty nemoci a vyladit tak optimální složení sestavy není tak jednoduché. A to ještě snad minutu před výkopem musíme z důvodu indispozice sáhnout do sestavy, no nic. Samozřejmě podobné situace zejména na konci soutěže zažívají všechny týmy a jde tedy o to, jak se s tím, kdo vyrovná.

Pojďme, ale k zápasu. Určitě to nebyl extra pohledný fotbal, který jsme si přáli vidět. Bylo jasné, že tento duel může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu celoročního snažení obou týmů, a tak taková ta kostrbatost byla v zápase asi dost patrná. Domácí začali velmi aktivně a jejich úvodní nápor jim v první pětiminutovce přinesl sérii několika nebezpečných rohových kopů, které jsme ale ustáli. Velké problémy nám dělali průnikové přihrávky za naší až zbytečně předsunutou obranou linii. Netrvalo dlouho a jeden takový kontr domácích přinesl úvodní branku utkání. Důležité bylo nebláznit, hrát trpělivě, a hlavně bez zbytečných chyb. Po čtvrthodině hry přišla naše chvilka, když po prudké přihrávce ze strany za obranu důsledný Honza Budín vyrovnává. V prvním dějství měli oba týmy ještě nějaké ty pološance, ale dobře chytající brankáři už ničeho nedopustili.

Už pátá minuta druhého poločasu, zdánlivě bezpečná situace, ale za naši obranu přichází přihrávka, která byla podobná té, ze které jsme vyrovnali, a také domácí dokáží takto skórovat. To nebyla ideální situace, ale nedá se nic dělat a bylo na nás, jak se k tomu postavíme. Kluci zabrali, ale pozorně hrající domácí nám toho moc dovolit také nechtěli. Po hodině hry jsme zahrávali standardní situaci, vyhráli hlavičkový souboj na zadní a odražený míč dokázal pohotově Láďa Lesák dopravit do cíle, vyrovnáno 2:2. V poslední dvacetiminutovce jsme chtěli vývoj utkání zlomit na svou stranu, ale dále jsme museli být také velmi pozorní do obrany. Něco do předu tam ještě bylo, ale obrat se nám již nezdařil. Výsledkem je asi zasloužená remíza, která nic výrazně nezměnila, ale nakonec to asi také není až tak špatná zpráva. 

Opravdu velmi děkujeme všem, kdo vážili cestu do Písku, přijeli nás podpořit, a to velmi hlasitě.

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School