FK PŘÍBRAM
05.03.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 17. kolo
1:0
Karviná vs. Příbram
Online
Branky: 61. Málek (p)
Žluté karty: Žák - Jeřábek
Rozhodčí: Křepský – Mojžíš, Lakomý.
Diváci: 1035
Karviná:

Neuman – Boháč (90. Teplan), Soukeník, Rezek (79. Bartl), Málek (80. Žák), Antovski, Bederka, Budínský (C), Mikuš, Boateng (62. Akinyemi), D. Krčík.

Příbram:

Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Dudl (50. Švestka) - Vokřínek (69. Wágner), Petrák (90. Jahic), Jeřábek, Anih (69. Zeronik), Langhamer (69. Šimáček) - Surmaj

Utkání rozhodla branka z penalty

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Jediná branka z pokutového kopu rozhodla o konci dlouhé příbramské série bez porážky.

K prvnímu utkání po dlouhé zimní pauze nastoupila Příbram na půdě Karviné. Těžšího soupeře si nový trenérský štáb po vedením Dušana Uhrina jen těžko mohl přát. 

Úvodní poločas nabídl tisícovce diváků spíše bojovný fotbal bez výraznějších šancí. O něco blíže byli brance domácí, ale ani jejich pokusy příliš starostí Melicharovi nepřinesly. 

Druhý poločas už byl o poznání zajímavější a oba brankáři měli o více práce. Rozhodující situace utkání přišla v 60. minutě. Po faulu v pokutovém území nařídil rozhodčí pokutový kop pro domácí. K jeho exekuci se postavil Málek a s velkým štěstím ho dokázal proměnit. Hostující kouč po obdržené brance oživil tým trojím střídáním a Příbram začala vyvíjet výraznější aktivitu. V závěru zápasu pak ani výrazný tlak k vyrovnání nevedl. Naopak na druhé straně mohl definitivně rozhodnout znovu Málek, ale jeho pokud mířil těsně vedle. V nastaveném čase se ještě Příbram po zákroku pokutovém území marně dožadovala odpískání penalty. 

Zápas tak skončil těsnou výhrou v Karviné a Příbram tak přišla o svojí dlouho šňůru zápasů bez prohry.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School