FK PŘÍBRAM
30.01.2021
FORTUNA:LIGA, 17. kolo
1:0
Pardubice vs. Příbram
Online
Branky: 72. Kvída (vlastní)
Žluté karty: Hlavatý, Kostka - Laňka, Rezek
Rozhodčí: Julínek – Horák, Hurych
Pardubice:

Boháč – Surzyn, F. Čihák, Toml, T. Čelůstka – Hlavatý, Tischler – Cadu (90. Sláma), Kostka, Ewerton (61. Huf) – P. Černý (73. Pfeifer)

Příbram:

Kočí - Laňka, Tregler, Vilotič, Svoboda (88. Dočekal) - Hájek (69. Januška), Soldát (45. Kvída), Zorvan, Pilík (88. Cmiljanovič), Nový (81. Antwi) - Voltr

Utkání rozhodla vlastní branka

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

První vzájemné ligové utkání s Pardubicemi rozhodla vlastní branka Jana Kvídy.

Ke třetímu venkovnímu utkání v řadě zavítala Příbram do pražského Ďolíčku, kde jí čekal nováček soutěže z Pardubic. Pro oba týmy to byl první vzájemný zápas v nejvyšší soutěži. V kádru soupeře se proti zelenočerným postavil jejich bývalý brankář Marek Boháč a odchovanec Michal Hlavatý.

Pohled na těžce zkoušený trávník už před začátkem utkání dával tušit, že týmy čeká spíše boj než pohledný fotbal. Hned první minuty předzápasové obavy potvrdily. Aktivnějším týmem byly sice domácí Pardubice, ale do výraznějších příležitostí se nedostávaly. Větší atraktivitu utkání nabídla až druhá polovina první poločasu. Do pokutového území nabíhajícího Kostku nešikovně křižoval Soldát a poslal ho ne zem. Sudí Julínek ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. K jeho rozehrání se postavil Hlavatý a k příbramskému štěstí trefil pouze pravou tyč. Neproměněná penalta probrala hosty k větší aktivitě. Ve výborné pozici se po Voltrově sklepnutí ocitl Zorvan, ale mířil nad. Před koncem poločasu znovu zazněla za Kočím pravá tyč a i tentokrát byl autorem Hlavatý.

Druhý poločas už tolik příležitostí nenabídl. Pardubice byly i nadále aktivnějším týmem, ale pozorná obrana Příbrami je do výraznějšího nezakončení nepouštěla. Rozhodující a pro Příbram velmi smolný moment zápasu přišel v 72. minutě. Čelůstkův centr do pokutového území poslal hlavou do vlastní sítě Jan Kvída. Domácí po vedoucí brance dál v poklidu kontrolovali průběh utkání a nepustili Příbram k jakémukoliv přímému ohrožení Marka Boháče. Příbram tak znovu venku nebodovala a v kalendářním roce 2021 nadále čeká na první výhru.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School