FK PŘÍBRAM
12.09.2020
FORTUNA:LIGA, 3. kolo
1:1
Příbram vs. Opava
Online
Branky: 57. Antwi – 74. Dedič
Rozhodčí: Hocek - Kříž, Kotalík
Diváci: 1268
Příbram:

Melichar – Nový, Tregler, Kingue, Cmiljanović (81. Vilotić) – Soldát, T. Pilík (81. Cortez) – Antwi (69. Vais), Hájek, Vávra (89. Pinc) – Rezek

Opava:

Fendrich – Hrabina, Večerka, Žídek, Helešic – Jan Řezníček (63. Juřena), Zavadil – Mondek, Lukáš Holík (90. Pikul), Texl – Dordić (72. Dedič)

V důležitém utkání bereme pouze bod

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

V utkání proti Opavě nedokázala Příbram udržet nadějné vedení po brance Antwiho a po remíze 1:1 získává první bod v novém ligovém ročníku.

Náš tým čekal ve třetím kole FORTUNA:LIGY velmi důležitý zápas proti soupeři, se kterým jsme v minulé sezóně válčili v nadstavbě nedohrané soutěže. Oba týmy v dosavadních dvou kolech navíc nebodovaly. V základní sestavě se poprvé představil Stanislav Vávra. Byl to náš tým, který od začátku udával tón zápasu a po celou dobu jsme měli víc ze hry. Už ve 3. minutě se po rohovém kopu dostal ke střele Jan Rezek, ale pokus byl zablokován. Do útočného pojetí týmu přidal perličku i brankář Martin Melichar, který hned zkraje utkání posadil na zadek hostujícího útočníka při sebevědomé kličce. Vávra se dostal k dobré možnosti v 8. minutě, jenže zblízka napálil gólmana hostů. 

Ve 14. minutě vyslal Jan Rezek dělovku z přímého kopu, rána letěla těsně mimo bránu. Další dobrou možnost měl znovu Vávra, když se uvolnil ve vápně, střílel však vedle. Nezadařilo se mu ani na konci poločasu, když prováhal rychlejší zakončení a zblokovaná střela doletěla ke gólmanovi Opavy už bez razance.

Po změně stran se dostali do hry hosté, když pálil Dordič z ostrého úhlu a Martin Melichar musel poprvé zasahovat. Dobrou možnost měl na opačné straně kapitán Jan Rezek, nemířil však mezi tyče. Mnohem lepší to už bylo v 57. minutě. Tomáš Pilík si navedl míč na střed hřiště, narýsoval nádhernou ulici na nabíhajícího Martina Nového a jeho přesný centr proměnil Emmanuel Antwi v gól na 1:0! Gól poslal náš tým do laufu a poté ukázal další zajímavé šance. Antwimu v 66. minutě chyběly centimetry při zajímavém centru do vápna. Před brankou byl totiž naprosto nehlídaný. V 71. minutě jsme měli ještě větší příležitost. Centrovanou standardku mířil Tomáš Pilík na Jaroslava Treglera, ten ji těsně před brankou minul, stejně jako míč pak minul o centimetry zadní tyč. 

Nedáš, dostaneš. Jak to může znít jako fráze, tak přesně se stalo. Hosté se totiž v ojedinělé akci dostali do šance. Melichar chytil Dedičovi první střelu ale na dorážku už neměl nárok a bylo vyrovnáno - 1:1. Studená sprcha zchladila elán našeho týmu a kromě rány Treglera mimo bránu po jedné ze standardek jsme už nic kloudného nevymysleli. I proto si z důležitého zápasu poněkud smolně zapisujeme pouze bod za remízu.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School