FK PŘÍBRAM
05.04.2019
FORTUNA:LIGA, 27. kolo
3:1
Příbram vs. Opava
Online
Branky: 42. Mingazov, 52. Fantiš, 59. vl. Helebrand - 57. vl. Kingue
Žluté karty: Kingue - Jurečka, Zapalač
Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek
Diváci: 2132
Příbram: Kočí - Nový, Tregler, Chaluš, Jablonský - Mingazov (64. Antwi), Květ (85. Soldát), Kingue, Rezek, Matoušek - Fantiš (90. Voltr)
Opava: Fendrich - Schaffartzik, Simerský, Svozil, Helebrand (81. Manzia) - Jurečka, Zavadil, Janetzký (67. Stáňa), Jursa, Zapalač - Juřena (60. Bernadina)

V důležitém utkání s Opavou jsme uspěli

Zdeněk Brož, Jan Vostrý

Tým bavil před domácím publikem a předvedl své ofenzivní možnosti už pod vedením Romana Nádvorníka. Soupeře ze Slezska jsme smetli 3:1 po brankách Mingazova, Fantiše a jedné vlastní.

Příbramský kouč Roman Nádvorník se poprvé představil domácím divákům v utkání, které bylo ohromně důležité. Slezané jsou týmem, který je v bodové blízkosti našeho klubu, navíc po podzimní porážce jsme měli našim hostům co vracet.

Už v prvních minutách ukázal obrovský tah na branku Honza Matoušek, finální nahrávku však nepřipravil na své nabíhající spoluhráče přesně. V desáté minutě se před brankou objevil znovu a zakončení poslal z těsné blízkosti vedle branky. 17. minuta mohla být slavná pro Jana Rezka, jenže přiklepnutý míč od Fantiše vypálil z voleje nad branku Opavy.

I u další šance byl rukopis Matouška. Namazal přihrávku před prázdnou branku, ale nikdo v zelenočerném dresu nebyl v místě, kde by byl jistý gól. Když pak převzal na čas hry otěže zápasu hostující celek, mohl malověrný divák zoufat. Naštěstí brzo přišel obrat a hlavně gólová tečka prvního poločasu. Ve 42. minutě zahrál trestný kop Martin Nový přesně na hlavu nejmenšímu hráči v příbramském dresu a míč po přesném doteku Ruslana Mingazova plachtil do branky Slezanů - 1:0.

Ve druhé půli si museli diváci přijít na své. V 52. minutě po rychlém brejku vsítil branku Mingazov, kterou sudí odmávali ofsajdovým postavením. Ještě v téže minutě jsme však vytvořili jinou příležitost, kterou tentokrát turkmenský reprezentační záložník připravil na kopačku kapitánovi Tondovi Fantišovi, který se nemýlil a zvýšil na 2:0. Vlastní nepozorností v pokutovém území jsme však brzo o pohodlný náskok přišli, když v závaru před naší brankou byl posledním hráčem, od kterého šel míč za čáru označen náš defenzivní záložník Olivier Kingue a skóre bylo jen 2:1.

V 59. minutě se po další bleskové akci Jana Matouška mohl prosadit opět Fantiš, ale gól mu sebral opavský obránce Helebrand, který tutovku vyřešil za našeho kapitána přesným zakončením do vlastní brány - 3:1. O chvíli později dosáhl Fantiš jiné branky, ale ani ta nebyla uznaná pro nedovolené postavení za obrannou linií. Velké příležitosti měl na svých kopačkách i rychlík Matoušek, ale dnes mu přes dobrý výkon nebylo přáno dostat míč do branky. I když nebyly úspěšné ani střely Tomáše Jablonského nebo střídajícího Emmanuela Antwiho, tak jsme se mohli radovat ze zaslouženého zisku tří bodů.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School