FK PŘÍBRAM
30.05.2020
FORTUNA:LIGA, 26. kolo
1:2
Olomouc vs. Příbram
Online
Branky: 38. Juliš - 42. Antwi, 52. Polidar
Žluté karty: Houska, Vepřek, Daněk
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka
Olomouc:

Mandous – Sladký (59. Zahradníček), Beneš, Jemelka, Vepřek – Hála (46. P. González), Houska, Breite (70. Daněk), Chytil (70. Yunis), Falta – Juliš

Příbram:

Melichar - Kvída (78. Škoda), Dramé, Kingue, Nový - Rezek, Tregler, Soldát, Zorvan (83. Pinc), Antwi (59. Pazdera) - Polidar (83. Šašinka)

Venkovní prokletí zlomeno!

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Jarní střelecké i bodové prokletí na hřištích soupeřů se díky brankám Antwiho a Polidara podařilo zlomit v Olomouci a po výhře 2:1 jsme získali velmi cenné tři body.

Trenér Pavel Horváth udělal proti poslednímu utkání jednu změnu v sestavě. Záložní řadu vyztužil Karel Soldát a na hrotu místo Slepičky zůstal pouze Polidar.

Úvod utkání hrstce diváků příliš vzrušení nenabídl a na výraznější příležitost se muselo čekat téměř 20 minut. Ke střele se dostal domácí Juliš a jeho technický pokus skončil mimo tyče. Na druhé straně se po závaru v pokutovém území dostal do zakončení Kvída, ale jeho pokus byl sražen na rohový kop. Po půlhodině se k zakončení dostal na vápně Chytil, ale i on mířil nepřesně. 

O chvíli později však již v pokutovém území hostů udeřilo. Po patičce ve vápně se k zakončení dostal Juliš a přes Dramého poslal míč za Melicharova záda. Pro mladého brankáře to byl první inkasovaný gól v lize. Domácí se však z vedení neradovali dlouho. Ve 42. minutě přihrál do střelecké pozice Antwi Zorvanovi. Sražená střela se dostala zpět k Atwimu a ten krásnou střelou z voleje protrhl dlouhé jarní čekání na vstřelenou branku!

Do druhého poločasu vstoupila aktivněji domácí Olomouc a zle hostující obraně zatápěla. Úvodní tlak se povedlo dokonale zmrazit v 52. minutě. Po rychlém brejku kapitána Jana Rezka se k míči dostal Matěj Polidar a poslal Příbram do vedení!

Olomouc se z druhého zásahu rychle oklepala a pokračovala v dalších útočných pokusech. Všechny její snahy však neměly gólový efekt a Příbram tak mohla poprvé od srpna okusit pocit vítězství a vůbec poprvé v sezóně také bodovat na venkovním trávníku!

Fotogalerie
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 03. 2024
?? FK ANKETA // Haaland nebo Kane, který útočník je populárnější u U15? #fk #pribram #fkpribram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School