FK PŘÍBRAM
17.11.2017
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 15. kolo
1:2
Pardubice vs. Příbram
Online
Branky: 84. Mužík – 17. Grajciar, 90. Kodr
Žluté karty: Jeřábek, Křapka, Ladra - Skácel
Rozhodčí: Pechanec – Horák, Šimáček
Diváci: 1180
Pardubice: Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Jeřábek , Řezníček (87. Sokol), Fousek (73. Mužík) – P. Černý (90. Rybička), Petráň.
Příbram: Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Květ, Průcha (70. Januška) – Matoušek, Grajciar, Fantiš – Ayong (58. Danoski, 90. Jandera).

Vítězná branka v nastaveném čase

Zdeněk Brož

Tříbodový zisk z perníkového města se zrodil až v nastaveném čase zápasu 15. kola. Hlavičkující Marek Kodr se po rohovém kopu mohl radovat z rozhodující branky utkání.
Trenér Josef Csaplár nemusel měnit vítěznou sestavu, která porazila před reprezentační přestávkou Opavu. Proti pátému celku ligy jsme tak nastoupili do dopoledního utkání ve svátečním dni v plné síle. Do první velké šance se dostali domácí, a brankář Marek Boháč musel vyrážet míč na roh. Mírná převaha domácího celku byla však utnuta v 17. minutě. Přesný centr Petra Průchy si ideálně zpracoval Peter Grajciar a v pokutovém území měl dostatek místa napálit míč do branky, navíc krásně pod břevno. - 0:1! Branka vzala domácím vítr z plachet a kontrolu hry jsme plně převzali my. Těsné vedení mohl navýšit ve 37. minutě Karsten Ayong, jenže ve vyložené pozici pálil nad branku. Snaha o vyrovnání byla vidět na domácím týmu až ve druhém poločasu. Ale i my jsme hrozili z brejků. Jeden takový mohl proměnit Zoran Danoski ale z úhlu přestřelil opuštěnou branku. V závěru zápasu vypadalo, že už zápas dotáhneme do vítězného konce, jenže v 84. minutě přišlo z čista jasna vyrovnání na 1:1, když se za obranou objevil nikým nehlídaný Mužík a propálil Boháče. Po vyrovnání jsme mohli vedení několikrát strhnout na svoji stranu ještě před 90. minutou. Velkou šanci zahodil Zoran Danoski, když neprostřelil brankáře a o dvě minuty poté mu byl při gólové dorážce odmáváno ofsajdové postavení. Díky agresivnímu Matouškovi jsme v nastaveném čase vybojovali rohový kop, který přesně nacentroval Peter Grajciar přímo na hlavu Marka Kodra a pár sekund před vypršením nastaveného času jsme skórovali podruhé a strhnuli vedení na svou stranu! - 1:2. Ziskem tří bodů jsme se posunuli v tabulce před našeho soupeře a velmi jsme se přiblížili nejlepším týmům druhé nejvyšší soutěže.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School