FK PŘÍBRAM
24.05.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 29. kolo
1:0
Příbram vs. Sparta B
Online
Branky: 49. Petrák
Žluté karty: Jahič, Fišl, Smrkovský - Liling
Rozhodčí: Rouček – Kotík, Líkař
Příbram:

Smrkovský – Fišl, Jahić, Švestka, Vokřínek (80. Čejka) - Petrák, Šimáček (87. Schindler), Zeronik (87. Mašek), Antwi (73. Anih), El Sheikh (80. Langhamer) - Wágner

Sparta B:

Nalezinek – Jonáš (67. Lilling), Ševínský (80. Tošnar), D. Horák (C), Kaštánek, Váňa (80. Hodouš), Ambler, Večerka, Rus (67. Tesař), Šilhart (46. Mokrovics), Kukučka.

Výhra nad rezervou Sparty stvrdila jistotu baráže

Zdeněk Brož

Rozhodující trefu duelu se Spartou "B" si připravil Adam Petrák na začátku druhé půle. Víc než barážový spot nám však dnešní výhra nevynesla.

Sparta B přijela do Příbrami busem, který si předchozí noc užil mistrovské oslavy. I proto se nedalo čekat, že by v týmu soupeře byl někdo ze stávajícího A-týmu. Příbram šla do zápasu bez vykartovaného Václava Dudla a samozřejmě s nebezepečným due Tomáš Wágner - Jakub Zeronik, kteří zařídili minulou výhru v Jihlavě. Na střelu jsme čekali do 15. minuty, kdy pálil z dálky Emmanuel Antwi. 

Slibně vypadala série rohových kopů z kopačky Ahmeda El Sheikha. Jednou zakončoval těsně nad branku Daniel Fišl, neujala se ani patička Patrika Švestky. Zahrozili také hosté, když po žlutém faulu kopali přímý kop, ten se naštěstí neujal. Příbramské šance většinou uvadaly na nepřesnou nahrávku, i proto si musel tým počkat na druhou půli.

A čekání to bylo úspěšné. Krátce po návratu z kabin se málej ujala střela, která skončila rohovým kopem. Krátce poté dopravil Jakub Zeronik míč k Adamovi Petrákovi a ten šajtlí vykouzlil krásný první gól - 1:0. Na hlavičku Tomáše Wágnera v 57. minutě si vyskočil brankář hostů a zabránil další brance. 

Tempo hry se pak kouskovalo střídáním, naštěstí směrem k naší brance se téměř nic nedělo, Václav Smrkovský zůstal bez zásahu. Na opačné straně musel brankář sparťanského béčka vytáhnout míč po teči vlastního hráče. V nervozním závěru si tým pohlídal těsnou výhru a mohl se radovat z dalšího tříbodového zisku. Při výsledcích na ostatních stadiónech bylo zjevné, že přímý postup už je utopie, baráž je naopak jistotou.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School