FK PŘÍBRAM
12.05.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 27. kolo
2:0
Příbram vs. Opava
Online
Branky: 34. El Sheikh, 65. Wágner
Žluté karty: Rataj
Rozhodčí: Orel - Líkař, Mojžíš
Diváci: 872
Příbram:

Smrkovský – Fišl, Jahić, Čejka – Antwi (74. Anih), Šimáček (79. Petrák), Jeřábek, El Sheikh (87. Švestka), Dudl (79. Langhamer) – Zeronik (87. Švestka), Wágner

Opava:

Lasák – Janoščín, Bílek (80. Gorčica), Rataj, Vincour – Cykalo, Rychlý (80. Hranoš), Rybička (80. Macháček), Kadlec – Kopečný (66. Šigut), Ščudla (66. Dostál).

Výhra s gólovými razítky od Egypťana i kapitána

Zdeněk Brož

Náš tým zabral a v zápase proti Opavě svého soupeře přehrál díky týmovému výkonu i přesným trefám Ahmeda El Sheikha a Tomáše Wágnera

Velké změny v sestavě připravil na Opavu realizační tým. V základu se tak objevili Hasan Jahič i Dominik Šimáček, stejně tak i zahraniční duo Emmanuel Antwi a Ahmed El Sheikh. Úvod zápasu si uzmuli slezští, ale kromě držení míče neohrozili naši branku. Z našeho prvního rohového kopu se mohl prosadit vysoký Jahič. Ještě lepší možnost se objevila po přímém kopu Egypťana El Sheikha. Ten zakroutil svůj centr tak šikovně, že gólman hostů vyrážel míč se štěstím na břevno a roh.

Po třiceti minutách zahrozili i hosté střelou z přímého kopu, ta letěla mimo branku, Václav Smrkovský tak zůstal bez zákroku. Ve 34. minutě rozjásal stadión Ahmed El Sheikh. Naběhl si na lahůdkový centr Zeronika a poslal míč do sítě - 1:0. I díky této trefě našel náš tým pohodu a zejména Egypťan El Sheikh byl díky trefě hodně namotivovaný hrát aktivně.

Po změně stran se dostal k centru Tomáš Wágner, na dlouhou nohu tečoval míč do sítě, ale dobíhající bek stačil míč před čárou vyrazit na roh. Bezzubá Opava po změně stran vůbec neohrožovala naši branku, ve které už podruhé stál Václav Smrkovský. Bylo potřeba potvrdit hubené vedení a to se povedlo v 65. minutě. Lehce přetažený roh si vyčíhal Tomáš Wágner a přesnou hlavičkou umístil míč do branky - 2:0. 

Od tohoto momentu už jsme s ještě větší lehkostí kombinovali. Rozhodně se mohly urodit další góly, aktivnímu Kubovi Zeronikovi však na poslední chvíli míč uskočil a rána letěla pár centimetrů vedle tyče. Zbrkle vypálil jinak elegantně kličkující střídající Emmanuel Anih. V nastaveném čase se mohl poprvé po návratu prosadit Dominik Mašek, obstřel gólmana však narazil na tyčku.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School