FK PŘÍBRAM
15.09.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 9. kolo
2:1
Příbram vs. Sparta B
Online
Branky: 12. Fišl, 90. Matoušek - 66. Hranoš
Žluté karty: Dud, Matoušek - Šilhart
Rozhodčí: Ulrich - Arnošt, Ježek
Diváci: 1100
Příbram:

Melichar – Antwi, Fišl, Jahić, Matoušek – Lioc (77. Krch), Hušbauer, Švestka, Dudl (77. Andronikou), Nečas (77. Anih) – Jandera (90+4. Brabec)

Sparta B:

Surovčík – Penxa, Kaštánek, Lilling – Goljan, Holoubek (79. Tošnar), Horák, Váňa – Hranoš (70. Mokrovics), Schánělec (79. Rus), Šilhart (70. O. Novotný)

Výhru trefil v nastavení Matoušek

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Po reprezentační přestávce se nám povedlo utnout nepříjemnou sérii bez výhry a z utkání s rezervou Sparty bereme tři body.

Do zápasu se Spartou B jsme nastupovali nejen s děvčátky a kluky z přípravky, ale hlavně s mnoha změnami v základní sestavě. Fanoušky určitě zaujalo nasazení Rosti Jandery na hrotu útoku i Loica Nkwingy v záloze, vrátil se i Emmanuel Antwi. Od úvodu zápasu ukazoval tým Karla Krejčího, že ve čtrnáctidenní pauze pořádně zamakal na bojovnosti a do soupeře se usilovně pustil. Odměnou byl rychlý gól, kdy se po rohovém kopu a vrácené situaci dobře zorientoval Filip Matoušek a posadil Danu Fišlovi krásný centr na hlavičku. Ta už rozvlnila síť a ve 13. minutě bylo na světě vedení 1:0.

V další snaze o dobývání branky zaujala třeba hlavička Nkwingy, která šla vedle nebo zablokovaný pokus Václava Dudla. Dobrou možnost měl i Jandera, ale střílel nad. Sparta se také nedržela pozadu a Martin Melichar  vytáhl nebezpečnou střelu nad branku díky akrobatickému zákroku.

Přišel druhý poločas a hosté zvýšili aktivitu. V 65. minutě na ofsajdové hranici byl Schánělec, střelu vytáhnul výborný Melichar na rohový kop. Jenže z něj přišla dost nečekaná branka, když nabíhající Hranoš trefil míč kolenem do branky - 1:1. To byla tvrdá rána pro náš bojující tým. Sparta si pak čuchla k dalším možnostem, které naštěstí už brankami neskončily. Dalšímu obnovení útočného tlaku z naší strany pomohlo prostřídání hráčů, když přišel Andronikou, Krch a Anih. 

V 84. minutě jsme se už radovali z branky po hlavičce Jahiće, která však nebyla uznána. Z dálky zkoušel štěstí Hušbauer, skákavý míč zkrotil gólman, podobně se snažil Emmanuel Anih, jeho střelu brankář chytil. V 90. minutě se řítil do tutovky Josef Hušbauer, na vyběhnutého brankáře však nevyzrál a vyražený míč přeskočil branku. To už vypadalo smolně, když nakonec poslal přesný přetažený centr Antwi na Filipa Matouška a ten přízemní střelou poslal míč ke vzdálenější tyči - 2:1 v 92. minutě. V nastavení měl ještě megatutovku střídající Jan Brabec, ale jako nečekaný hroťák se neprosadil a tak se skóre už neměnilo. 

Přes tisíc fanoušků mohlo výbornému fotbalu ze srdce zatleskat, hráči na hřišti nejen vizuálně nechali všechny síly a to se cení. Stejně tak důležitý byl zisk 3 bodů do tabulky F:NL.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.7.2024
Příprava A-tým, přát.
10:00h
FK PŘÍBRAM
SK Petřín Plzeň
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 07. 2024
???? Anketujeme... co budeme sledovat v telce na olympiádě? #pribram #fotbal #trending #anketa
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Hlavní partneři
Město PříbramJAKONIOsport agency a.s.
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessKovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School