FK PŘÍBRAM
10.03.2023
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 18. kolo
2:0
Příbram vs. Líšeň
Online
Branky: 21., 59. (p) Wágner
Žluté karty: Pašek
Rozhodčí: Hocek – Kotalík, Vyhnanovský
Diváci: 896
Příbram:

Melichar – Stropek, Fišl, Sakala, Čejka – Jeřábek, Langhamer (84. Šimáček), Petrák, Zeronik (70. Surmaj), Vokřínek – Wágner (89. Ngagne)

Líšeň:

Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Laczkó, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich, Matocha, Sokol, Šumbera (62. Polášek) – Černín (62. Vandas).

Wágner nasměroval tým zpět na vítěznou vlnu

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Šlágr kola mezi dvěma vedoucími týmy přinesl jednoznačné a zasloužené vítězství domácí Příbrami, kterou svými brankami táhl kapitán Tomáš Wágner.

Příbram čekal první domácí duel proti rivalovi z Líšně. Souboj prvního z druhým je neoddiskutovatelným šlágrem kola. Úvod zápasu ovlivnil prudký liják, který změnil podmínky, hřiště však zůstalo v pořádku. První možnost měl náš tým, když kopal přímý kop. Ten však srazila postavená zeď mimo ohrožení. V 12. minutě si za obranu naběhnul Čejka, míč orazítkoval o břevno, ale také byl v ofsajdovém postavení. Mnohem větší možnost měl Jakub Zeronik v 15. minutě. Prováhal zakončení, které napravil ještě zajímavou asistencí, která však před brankou nenašla adresáta. Další z rohových kopů už byl úspěšnější. Felix Čejka posadil míč na hlavu Tomáši Wágnerovi a ten se z těsné blízkosti nemýlil - 1:0. Slibný byl i závěr první půle, ve které měl náš tým výhodu několika rohových kopů v řadě. Branka z těchto situací nebyla, poločas tak zůstal s naším vedení o jediný gól.

Po změně stran se víc otevřela hra pro naše brejky. Z jedné akcí si vyměnil míč aktivní Langhamer se Zeronikem, a příbramský rychlonožka byl faulován ve vápně. Z nařízené penalty jsme se mohli radovat, protože ji neomylně proměnil ostrostřelec Tomáš Wágner - 2:0. Hosté až po této brance začali hrát a před Melicharem párkrát zahrozili. Blíž skórování však byl střídající David Surmaj, který pálil nad branku. Přibývaly i další šance, na tečovanou střelu dosáhl brankář hostů se štěstím a ještě větší měl při dělovce Felixe Čejky, který vyslal nádhernou ránu na branku z voleje. Hostující tým zapnul v posledních deseti minutách utkání. Situace si náš tým v obraně pohlídal a zůstalo tak jen pár pokusů letících mimo branku

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School