FK PŘÍBRAM
11.11.2022
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 16. kolo
1:1
Příbram vs. Chrudim
Online
Branky: 34. Sakala - 15. Harušťák
Žluté karty: Švestka, Musil - Floder, Mika
Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Rataj
Diváci: 567
Příbram:

Melichar – Čejka (89. Vokřínek), Dudl, Musil (90+4. Hájek), M. Čermák, Švestka, J. Jeřábek, Sakala, Osmančík (46. Anih), Wágner (C), Zeronik (75. Surmaj).

Chrudim:

Floder – Hašek, Koželuh, Harušťák (85. Látal), Míka, Řezníček (C), Kejř (88. Vrána), P. Juliš (85. Kodýdek), Skwarczek, Záviška, Jedlička (69. Firbacher).

Závěr sezóny s remízou

Zdeněk Brož

Remíza s úporně bránící Chrudimí byla maximum z posledního zápasu roku 2022. Jediný gól našeho týmu dal čerstvý zambijský reprezentant Benson Sakala.

Do odvety proti Chrudimi, která jako jediná první části sezóny náš tým porazila, jsme šli bez vykartovaného Daniela Fišla a s Patrikem Švestkou v základní sestavě. Už ve třetí minutě si zpracoval míč Pavel Osmančík a jeho střela z 20 mětrů olíznula tyčku branky. V 9. minutě dostal od Osmančíka krásnou nahrávku Lukáš Musil a náš záložník míří těsně vedle branky. Ve 12. minutě musel na druhé straně vytáhnout pozorný zákrok Martin Melichar, když zastavil střelu Juliše. V 15. minutě utekl naší obraně Hanušťák a po kličce si vychutnal i našeho brankáře - 0:1.

Ve 26. minutě sehrál náš tým hezkou kombinaci a Čejkovu příhru napálil Marcel Čermák na břevno hostující brány. Přetažený centr ve 33. minutě už rozjásal stadión. Adresátem centru byl Benson Sakala a za gólmanem si našel míč a poslal jej za brankovou čáru.

Po změně stran zahrozili hosté, po velkém závaru, kdy se míč odrazil i od tyčky jsme se ubránili. Stejně tak musely tribuny trnout při malé domů, která šla těsně vedle branky a rezultoval z ní jen rohový  kop. Druhý poločas se proměnil v dobývání hostující branky. Hluboký obranný val úpěnlivě bránil a v 61. minutě nám dal šanci brankář Floder. Fauloval Felixe Čejku a kopala se penalta. Tu zahrával už počtvrté v řadě Tomáš Wágner, ale šanci na vedoucí branku i desátou trefu v sezóně odmítl.

Celý zbytek duel hosté bojovností i mírným zdržováním ubránili. I tak si fanoušci s hráči užili společnou děkovačku za výborně zvládnutý podzim, kdy jsme v tabulce F:NL na prvním místě.

Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School